Božský krémový koláč s jahodami: Tento dezert ešte nikto neodmietol!


Ingrediencie na plech s rozmermi 20 x 30 cm:
  • 4 VAJCIA
  • 4 lyžice cukru
  • 4 lyžice múky
Krém:
  • 50 dkg jahôd
  • 10 g želatíny
  • 50 dkg mascarpone
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 400 ml šľahačky
  • 150 g bielej čokolády

Príprava:
  1. Cesto: Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Plech vyložíme papierom na pečenie alebo vymastíme maslom a vysypeme múkou.
  2. Vajcia sú oddelené. Žĺtky vymiešame s polovicou cukru do biela. Bielky sa šľahajú do tvrdej peny so zvyšným cukrom.
  3. Penu a múku jemne premiešajte v niekoľkých dávkach.
  4. Hotovú hmotu uhladíme na plech a pečieme asi 20 minút, potom necháme vychladnúť.
  5. Krém: Do želatíny v práškovej forme pridajte toľko vody, koľko pokryje a nechajte ju napučať.
  6. Jahody nakrájame, privedieme k varu s trochou vody (asi 2 polievkové lyžice) a varíme 10 minút. V prípade potreby pridajte cukor. Miešajte ešte horúce.
  7. Želatína sa mierne roztopí v mikrovlnnej rúre a potom primiešame na horúce jahodové pyré. Všetko vychladíme.
  8. Začneme šľahať šľahačku s práškovým cukrom, keď je takmer tuhá, pridáme mascarpone a všetko poriadne vyšľaháme. Hmota je rozdelená na dve časti. Uistite sa, že jednej časti je trochu viac.
  9. Do bielej hmoty, ktorej je menej, pridáme vychladnuté jahodové pyré.
  10. Do zvyšného bieleho krému vmiešame rozpustenú bielu čokoládu.

Ak plech na pečenie nie je dostatočne vysoký, umiestnite naň rám zo sušienok a potom naneste jahodový krém. Na ten potom krém z bielej čokolády a potom to všetko dáme na pár hodín do chladničky.

Dobrú chuť:)
A ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*