Božský SILVESTROVSKÝ DEZERT: Žiadne pečenie, bez želatíny a vajec!

Prísady:
  • Mlieko – 1 l
  • Múka – 120 g
  • Škrob – 25 g
  • Cukor – 170 g
  • Maslo – 20 gr
  • Vanilkový cukor – 10 g
  • pražené arašidy – 100 g
  • tmavá čokoláda – 50 g

Postup:

https://youtu.be/P0pSgP7LNPw?list=RDCMUChHZHEtHkS4JRofGztdRndA

  1. Do hrnca nalejte 1 liter mlieka, 170 gramov cukru, 10 g vanilkového cukru, 120 g múky (múku preosejeme), 25 g kukuričného škrobu, dobre premiešajte, aby nevznikli hrudky.
  2. Panvicu nastavte na strednú teplotu. Za stáleho miešania uvaríme smotanu. Akonáhle sa smotana dostane do varu, varte ďalšie 2 minúty. Pridajte 20 g masla. Dobre premiešajte a odstráňte z tepla.
  3. Krém rozotrieme do formičiek. Poháre mám na 250 g. Zakryte každú nádobu plastovým obalom.Dáme do chladničky na 1-1,5 hodiny.
  4. Po 1 hodine vyberte puding z pohárov. Mrazený krém prekrojíme na polovicu. Ozdobte ľubovoľnými orechmi – nasekané arašidy a vlašské orechy a zalejeme čokoládou. Pridajte niekoľko kokosových vločiek.
Dobrú chuť!❤

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*