Prísady:
- Mlieko – 1 l
- Múka – 120 g
- Škrob – 25 g
- Cukor – 170 g
- Maslo – 20 gr
- Vanilkový cukor – 10 g
- pražené arašidy – 100 g
- tmavá čokoláda – 50 g
Postup:
https://youtu.be/P0pSgP7LNPw?list=RDCMUChHZHEtHkS4JRofGztdRndA
- Do hrnca nalejte 1 liter mlieka, 170 gramov cukru, 10 g vanilkového cukru, 120 g múky (múku preosejeme), 25 g kukuričného škrobu, dobre premiešajte, aby nevznikli hrudky.
- Panvicu nastavte na strednú teplotu. Za stáleho miešania uvaríme smotanu. Akonáhle sa smotana dostane do varu, varte ďalšie 2 minúty. Pridajte 20 g masla. Dobre premiešajte a odstráňte z tepla.
- Krém rozotrieme do formičiek. Poháre mám na 250 g. Zakryte každú nádobu plastovým obalom.Dáme do chladničky na 1-1,5 hodiny.
- Po 1 hodine vyberte puding z pohárov. Mrazený krém prekrojíme na polovicu. Ozdobte ľubovoľnými orechmi – nasekané arašidy a vlašské orechy a zalejeme čokoládou. Pridajte niekoľko kokosových vločiek.
Dobrú chuť!❤
Leave a Reply