Lahodný medovník, ktorý nesmie chýbať na stole pri rodinných príležitostiach!

Ingrediencie:
Plech 24×24 cm
Cesto:
  • 3 šálky pšeničnej múky
  • 0,5 šálky práškového cukru
  • 120 g masla
  • 2 vajcia
  • 2 polievkové lyžice rozpusteného medu
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
Krém:
  • 750 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 2-3 lyžice cukru (ak chcete)
  • 200 g masla
Karamelová plnka:
  • 50 g mäkkého masla
  • 0,5 plechovky karamelovej hmoty (200 g)

Postup:

1. Do misy  dáme všetky suroviny na cesto a vypracujeme hladké jednotné cesto.

2. Cesto rozdelíme na 2 rovnaké časti. Každú z nich položíme na plech vystlaný papierom a vložíme do rúry predhriatej na 180 stupňov C na cca 15-20 minút;

3. Pudingové prášky rozmiešame v pohári mlieka.

4. Zvyšok mlieka prevaríme s cukrom, za stáleho miešania vlejeme rozmiešané prášky a varíme, kým nevznikne hladký hustý puding.

5. Mäkké maslo vyšľaháme mixérom. Stále miešame, postupne pridávame vychladnutý puding. Vznikne hladký krém.

6. Hotový krém dáme na krehké pečivo a prikryjeme druhým plátom. Ľahko zatlačte a vložte koláč do chladničky;

7. Pripravte karamelový krém: Pridajte mäkké maslo a potom po častiach pridávajte karamelový krém. Miešajte do hladka;

8. Vrch torty potrieme karamelom a posypeme mandľovými lupienkami. Koláč dáme do chladničky – najlepšie cez noc.

Dobrú chuť!❤

Zdieľajte tento chutný koláč aj so svojími priateľmi na Facebooku :). Určite sa potešia.

Written By
More from redakcia
Ako variť cestoviny, aby vám nestúpala hladina cukru v krvi! Odkedy to viem, pripravujem si ich len takto…
Pacienti s cukrovkou by si podľa odborníkov na výživu mali uvariť cestoviny...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *