Ingrediencie na marinádu:
- 300 ml svetlého piva
- 2 polievkové lyžice sušeného majoránu
- 3 lyžice horčice
- 1 polievková lyžica soli
- 1,5 lyžičky papriky
Ostatné zložky:
- 5 ks plátky bravčovej krkovičky
- 4 ks zemiakov
Spôsob prípravy:
- Bravčovú krkovičku nakrájame na tenké plátky.
- Potom pripravte marinádu. Za týmto účelom zmiešajte v miske: horčicu, cesnak, majorán, korenie, soľ a svetlé pivo. Dôkladne premiešame.
- Do vzniknutej marinády vložíme plátky bravčovej krkovičky a misku s obsahom vložíme aspoň na 2 hodiny do chladničky.
- Medzitým si zemiaky nakrájame kuchynským robotom na tenké plátky.
- Teraz striedavo ukladajte plátky bravčovej krkovičky a plátky zemiakov.
- Keď už máte malú vežičku, zaistite ju špajľami. Potom bravčovú krkovičku pečieme prikrytú 40 minút (teplota 180 stupňov Celzia).
- Odstráňte alobal a pečte ďalších 20 minút.
- Keď už máte malú vežičku, zaistite ju špajľami. Potom bravčovú krkovičku pečieme prikrytú 40 minút (teplota 180 stupňov Celzia).
- Odstráňte alobal a pečte ďalších 20 minút.
Dobrú chuť! Podeľte sa o recept aj so svojou rodinou.
Leave a Reply