Postup:
Mäso trochu naklepeme pod igelitom. Potom ochutíme soľou a gyros korením.
V miske zmiešame olivový olej, pivo, med, citrónovú šťavu a do tejto marinády vložíme mäso.
Necháme marinovať aspoň 2 hodiny – ideálne cez noc.
Pripravíme si hlboký plech. Zemiaky umyjeme, nakrájame na plátky a 1/2 uložíme na spodok plechu.
Posypeme korením na pečenie zemiakov, soľou, prípadne obľúbenými korením.
Na zemiaky uložíme plátky žltej a červenej cibule.
Teraz uložíme ½ mäsa. Na mäso opäť uložíme vrstvu zemiakov, ochutíme a pridáme kúsky slaniny a očistené cesnakové strúčiky.
Pokračujeme zvyškom cibuľky a zvyšnými kúsky mäsa.
Teraz plech zakryjeme alobalom.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 50-60 minút.
V miske zmiešame všetky prísady na omáčku a po uplynutí tohto času, uložíme plátky paradajky a nanesieme na povrch omáčku.
Vložíme bez alobalu späť do rúry a necháme zapiecť dozlata.
Nemusíte už nič pridávať, podávame tak, ako je.
Želáme vám dobrú chuť!
Leave a Reply