Bravčový vrstvený pekáč: Lepšiu dobrotu ste ešte nejedli! Skvelý obed pre celú rodinu…

Postup:

Mäso trochu naklepeme pod igelitom. Potom ochutíme soľou a gyros korením.

V miske zmiešame olivový olej, pivo, med, citrónovú šťavu a do tejto marinády vložíme mäso.

Necháme marinovať aspoň 2 hodiny – ideálne cez noc.

Pripravíme si hlboký plech. Zemiaky umyjeme, nakrájame na plátky a 1/2 uložíme na spodok plechu.

Posypeme korením na pečenie zemiakov, soľou, prípadne obľúbenými korením.

Na zemiaky uložíme plátky žltej a červenej cibule.

Teraz uložíme ½ mäsa. Na mäso opäť uložíme vrstvu zemiakov, ochutíme a pridáme kúsky slaniny a očistené cesnakové strúčiky.

Pokračujeme zvyškom cibuľky a zvyšnými kúsky mäsa.

Teraz plech zakryjeme alobalom.

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 50-60 minút.

V miske zmiešame všetky prísady na omáčku a po uplynutí tohto času, uložíme plátky paradajky a nanesieme na povrch omáčku.

Vložíme bez alobalu späť do rúry a necháme zapiecť dozlata.

Nemusíte už nič pridávať, podávame tak, ako je.

Želáme vám dobrú chuť!

Written By
More from Redakcia
Tie najlepšie sviatočné kokosové medvedie labky – Na Veľkú noc a Vianoce nesmú chýbať.
Na prípravu budeme potrebovať: 400 g hladkej múky, 150 g strúhaného kokosu,...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *