Buchty s bylinkami BEZ DROŽDIA: Pripravíte ich bez droždia, len s použitím prášku do pečiva.


Na 6 buchiet s priemerom približne 7 cm:
  • 100 g smotanového syra
  • 2 polievkové lyžice mäkkého masla (35 g)
  • 100 g teplého mlieka (niečo vyše 1/3 šálky)
  • 1 čajová lyžička soli (5 g)
  • 250 g hladkej múky (1 a 2/3 šálky)
  • 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
Dodatočne:
  • akékoľvek bylinky a/alebo slnečnicové semienka, ľanové semienka, sezamové semienka
  • 1 vajce (na potretie vrchnej časti buchiet)

Postup:
  1. Predhrejte rúru na 200 °C, horný a dolný ohrev, bez termoregulácie.
  2. Potom syr prepasírujte cez husté sito.
  3. Pridajte maslo, mlieko a soľ. Celú zmes chvíľu miešajte, aby sa ingrediencie spojili. Najskôr zmiešajte všetky prísady a potom mieste, pričom dávajte pozor, aby ste nepridali žiadnu múku.
  4. Potom pridajte múku a prášok do pečiva a prisypte bylinky alebo slnečnicové semienka (chia, sezam).
  5. Keď je cesto hotové, vyklopte ho na vymastenú pracovnú plochu a rozdeľte na šesť rovnakých častí.
  6. V ďalšom kroku z každej časti vytvarujte okrúhle buchty a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  7. Vrch buchiet potrite rozšľahaným vajcom. Môžete ich tiež posypať semienkami.
  8. Keď sú buchty hotové, vložte ich do vyhriatej rúry a pečte približne 20 minút alebo kým nie sú zlatisté.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*