Na 6 buchiet s priemerom približne 7 cm:
- 100 g smotanového syra
- 2 polievkové lyžice mäkkého masla (35 g)
- 100 g teplého mlieka (niečo vyše 1/3 šálky)
- 1 čajová lyžička soli (5 g)
- 250 g hladkej múky (1 a 2/3 šálky)
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
Dodatočne:
- akékoľvek bylinky a/alebo slnečnicové semienka, ľanové semienka, sezamové semienka
- 1 vajce (na potretie vrchnej časti buchiet)
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 °C, horný a dolný ohrev, bez termoregulácie.
- Potom syr prepasírujte cez husté sito.
- Pridajte maslo, mlieko a soľ. Celú zmes chvíľu miešajte, aby sa ingrediencie spojili. Najskôr zmiešajte všetky prísady a potom mieste, pričom dávajte pozor, aby ste nepridali žiadnu múku.
- Potom pridajte múku a prášok do pečiva a prisypte bylinky alebo slnečnicové semienka (chia, sezam).
- Keď je cesto hotové, vyklopte ho na vymastenú pracovnú plochu a rozdeľte na šesť rovnakých častí.
- V ďalšom kroku z každej časti vytvarujte okrúhle buchty a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Vrch buchiet potrite rozšľahaným vajcom. Môžete ich tiež posypať semienkami.
- Keď sú buchty hotové, vložte ich do vyhriatej rúry a pečte približne 20 minút alebo kým nie sú zlatisté.
Dobrú chuť!
Leave a Reply