Bielu múku sme nahradili celozrnnou pšeničnou múkou, a namiesto vajec (normálne by sme potrebovali až 5 ks vajec! Uff, to je dosť!) sme použili rozmixované tofu. Možno sa vám to zdá trochu zvláštne, ale vedzte, že príprava tohto cesta je ešte o niečo menej časovo náročná, pričom cesto zostáva rovnako chutné a najmä zdravé!
Čo potrebujeme:
Postup:
1 bal. bieleho TOFU (nahradí cca 5 vajec)
150 g trstinového cukru
220 g celozrnnej pšeničnej múky hladkej
60 g olivového oleja
60 g vody (ak je cesto príliš tuhé, pridajte viac vody)
1/2 bal. prášku do pečiva
Naša rada:
Namiesto trstinového cukru môžete použiť napr. agávový sirup, stéviu, melasu, atď.
Ak trpíte alergiou, prípadne intoleranciou na pšenicu, môže použiť kombináciu ovsenej, špaldovej a pohánkovej múky
Rúru si predhrejeme na 185 °C
Tofu si mixérom rozmixujeme na hladký krém
Múku zmiešame s práškom do pečiva a necháme chvíľu postáť
Do misky dáme vodu, olivový olej, pridáme trstinový cukor a dôkladne premiešame (dbáme na to, aby sa cukor rozpustil)
Do tejto zmesi pridáme rozmixované tofu a zľahka premiešame. Následne pridáme múku a opätovne zľahka premiešame
Takto pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pri teplote 185 °C pečieme cca 30 minút
Leave a Reply