Celozrnné piškótové cesto BEZ VAJEC – nahradí ich jedna tajná igrendiencia!

Bielu múku sme nahradili celozrnnou pšeničnou múkou, a namiesto vajec (normálne by sme potrebovali až 5 ks vajec! Uff, to je dosť!) sme použili rozmixované tofu. Možno sa vám to zdá trochu zvláštne, ale vedzte, že príprava tohto cesta je ešte o niečo menej časovo náročná, pričom cesto zostáva rovnako chutné a najmä zdravé!  

Čo potrebujeme: Postup:
  • 1 bal. bieleho TOFU (nahradí cca 5 vajec)
  • 150 g trstinového cukru
  • 220 g celozrnnej pšeničnej múky hladkej
  • 60 g olivového oleja
  • 60 g vody (ak je cesto príliš tuhé, pridajte viac vody)
  • 1/2 bal. prášku do pečiva

 

Naša rada:

  • Namiesto trstinového cukru môžete použiť napr. agávový sirup, stéviu, melasu, atď.
  • Ak trpíte alergiou, prípadne intoleranciou na pšenicu, môže použiť kombináciu ovsenej, špaldovej a pohánkovej múky
  1. Rúru si predhrejeme na 185 °C
  2. Tofu si mixérom rozmixujeme na hladký krém
  3. Múku zmiešame s práškom do pečiva a necháme chvíľu postáť
  4. Do misky dáme vodu, olivový olej, pridáme trstinový cukor a dôkladne premiešame (dbáme na to, aby sa cukor rozpustil)
  5. Do tejto zmesi pridáme rozmixované tofu a zľahka premiešame. Následne pridáme múku a opätovne zľahka premiešame
  6. Takto pripravené cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pri teplote 185 °C pečieme cca 30 minút

Pokračovanie >

zdroj: lahkerecepty.sk

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*