Ingrediencie:
- 6 vajec
- 3 dl mlieka
- 2 dl oleja na varenie
- 22 dkg múky
- 1 pudingový prášok s čokoládovou príchuťou 48 gramov
- 30 dkg cukru
- 3 dkg nesladeného kakaového prášku
- 1 vrecúško vanilkového cukru
- 1 vrecúško prášku do pečiva
Na krém:
- 15 dkg bielej čokolády
- 2 csg kokosového pudingového prášku
- 5 dkg kokosových hoblín
- 4 dl mlieka
- 15 dkg cukru
- 4 dl šľahačky
- 20 dkg vykôstkovaných čerešní
- 1 lyžička želatíny
- ½ dl vody
Na vrch:
- 5 dkg kokosových hoblín
- 2 vrecúška vanilkového cukru
Príprava:
- Príprava krému: Krém nechá dobre vychladnúť a zmraziť. Pudinkové prášky uvaríme s cukrom a mliekom, potom vmiešame strúhaný kokos a tiež bielu čokoládu. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
- Želatína sa namočí do vlažnej vody.
- Smotanu vyšľaháme na tuhú penu a po malých častiach primiešame k pudingovému krému.
- Pridá sa aj vychladnutá roztopená želatína, potom sa dobre premieša a vloží sa do chladničky.
- Príprava cesta: Vajcia vymiešame s cukrom do peny, potom pridáme mlieko a olej na varenie. Dobre premiešame a potom pridáme múku, vanilkový cukor, kakao, pudingový prášok a prášok do pečiva.
- Vymiesené cesto rozdelíme na dva plechy na vystlaný plech a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov 15 minút.
- Scedené čerešne voľne vmiešame do 2/3 krému a rozotrieme na spodný plát. Pridáme druhý plát a potrieme zvyšnou 1/3 krému.
- Vanilkový cukor zmiešame so strúhaným kokosom a nasypeme na krém.
Zdieľajte tento úžasný recept aj so svojimi priateľmi :). Ďakujeme!
Leave a Reply