Prispieva k ochrane nášho tela pred oxidačnými činidlami, ktoré sú zodpovedné za množstvo zdravotných problémov, ako sú kardiovaskulárne ochorenia, cukrovka a rôzne formy rakoviny.
Reč je o tahini, na ktoré si väčšina ľudí spomenie len v období pôstu, no len málokto vie o jeho skutočne enormných benefitoch, keďže ide o potravinu vynikajúcej nutričnej hodnoty, s dobrou biologickou hodnotou bielkovín, prospešných mastných kyselín a nevyhnutný pre dobré zdravie a rovnováhu tela. minerály a stopové prvky.
Stojí za zmienku, že v krajinách Blízkeho východu je základnou zložkou každodennej stravy, keďže sa z nej pripravuje množstvo jedál.
Čo získate len jednou lyžicou tahini
- Energia 89 kalórií
- Bielkoviny 2,55 g.
- Celkový tuk 8,06 g.
- Sacharidy 3,18 g.
- Rastlinná vláknina 1,4 g.
- Jednoduché cukry 0,07 g.
- Vápnik 64 mg
- Železo 1,34 mg
- Horčík 14 mg
- Fosfor 110 mg
- Draslík 62 mg
- Sodík 17 mg
- Zinok 0,69 mg
- Meď 0,242 mg
- Mangán 0,218 mg
- Selén 0,3 ug
- Tiamín 0,183 mg
- Riboflavín 0,071 mg
- Niacín 0,818 mg
- Kyselina pantoténová 0,104 mg
- Vitamín B6 0,022 mg
- Kyselina listová 15 µg
- Vitamín E 0,04 mg
Kde nám tahini prospieva?
Prispieva k ochrane nášho tela pred oxidačnými činidlami, ktoré sú zodpovedné za množstvo zdravotných problémov, ako sú kardiovaskulárne ochorenia, cukrovka a rôzne formy rakoviny,
Bojuje proti tvorbe voľných radikálov, ktoré súvisia so starnutím telesných buniek, ako informuje tiletwra.com. Svojimi zložkami zabraňuje oxidácii mastných kyselín v organizme, ktorá je prvým stupňom a dôležitým kauzálnym mechanizmom vzniku aterosklerózy
Znižuje hladinu cholesterolu v tele. Vďaka lignanom prispieva k regulácii krvného tlaku. Je ideálny pre diabetikov, pretože má relatívne nízky glykemický index.
Leave a Reply