Chcete si prirodzene znížiť hladinu cholesterolu a krvný tlak? Skúste TOTO!

Prispieva k ochrane nášho tela pred oxidačnými činidlami, ktoré sú zodpovedné za množstvo zdravotných problémov, ako sú kardiovaskulárne ochorenia, cukrovka a rôzne formy rakoviny.

Reč je o tahini, na ktoré si väčšina ľudí spomenie len v období pôstu, no len málokto vie o jeho skutočne enormných benefitoch, keďže ide o potravinu vynikajúcej nutričnej hodnoty, s dobrou biologickou hodnotou bielkovín, prospešných mastných kyselín a nevyhnutný pre dobré zdravie a rovnováhu tela. minerály a stopové prvky.

Stojí za zmienku, že v krajinách Blízkeho východu je základnou zložkou každodennej stravy, keďže sa z nej pripravuje množstvo jedál.

Čo získate len jednou lyžicou tahini
  • Energia 89 kalórií
  • Bielkoviny 2,55 g.
  • Celkový tuk 8,06 g.
  • Sacharidy 3,18 g.
  • Rastlinná vláknina 1,4 g.
  • Jednoduché cukry 0,07 g.
  • Vápnik 64 mg
  • Železo 1,34 mg
  • Horčík 14 mg

  • Fosfor 110 mg
  • Draslík 62 mg
  • Sodík 17 mg
  • Zinok 0,69 mg
  • Meď 0,242 mg
  • Mangán 0,218 mg
  • Selén 0,3 ug
  • Tiamín 0,183 mg
  • Riboflavín 0,071 mg
  • Niacín 0,818 mg
  • Kyselina pantoténová 0,104 mg
  • Vitamín B6 0,022 mg
  • Kyselina listová 15 µg
  • Vitamín E 0,04 mg
Kde nám tahini prospieva?

Prispieva k ochrane nášho tela pred oxidačnými činidlami, ktoré sú zodpovedné za množstvo zdravotných problémov, ako sú kardiovaskulárne ochorenia, cukrovka a rôzne formy rakoviny,

Bojuje proti tvorbe voľných radikálov, ktoré súvisia so starnutím telesných buniek, ako informuje tiletwra.com. Svojimi zložkami zabraňuje oxidácii mastných kyselín v organizme, ktorá je prvým stupňom a dôležitým kauzálnym mechanizmom vzniku aterosklerózy

Znižuje hladinu cholesterolu v tele. Vďaka lignanom prispieva k regulácii krvného tlaku. Je ideálny pre diabetikov, pretože má relatívne nízky glykemický index.

Zdieľajte tento článok aj so svojimi priateľmi na Facebooku.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*