
Polentové tyčinky sú zvonka chrumkavé, ale vo vnútri jemné a krémové. Vyzerajú ako tyčinky a podávajú sa s horúcou omáčkou a majonézou na namáčanie. Môžete si tiež pripraviť polentu s vajíčkami.
Tu je návod, ako pripraviť chrumkavé polentové tyčinky!
Ingrediencie:
- 1 lyžička soli, trošku čierneho korenia
- 125 g instantnej polenty plus navyše na posypanie
- 30 g nesoleného masla
- 30 g najemno nastrúhaného parmezánu
- Olej na vyprážanie
- Majonéza na servírovanie (voliteľné)
Príprava:
Pre chrumkavé polentové tyčinky vyložte plech papierom na pečenie. V panvici na strednom ohni prevarte 500 ml vody, pridajte soľ a vmiešajte polentu. Varte za miešania drevenou vareškou 4-5 minút, kým nezhustne a neodtiahne sa od stien panvice.
Odstavíme z ohňa a vmiešame maslo, syr a trochu čierneho korenia. Polentu vysypeme na vystlaný plech, rozvaľkáme a necháme, kým nevychladne.
Polentu vyklopte na dosku a nakrájajte na 24 obdĺžnikových tyčiniek. Neuvarené zrná polenty dajte do plytkej misky a potom tyčinky ponorte do zŕn, aby ste ich obalili. Dajte ich na tanier a nechajte ich v chladničke, kým ich nebudete chcieť podávať.
Zohrejte dostatočné množstvo oleja a polentové tyčinky opečte po dávkach 3 minúty, kým nebudú chrumkavé a zlaté. Olej odkvapkáte na kuchynskom papieri, potom podávame s omáčkou a podľa chuti aj s trochou majonézy.
Užite si polentové tyčinky!
Zdieľajte recept aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply