Ingrediencie:
- Forma 17×17 cm
- zmrzlina (podľa Vášho výberu) 500g
- sušienky (čokoládové) 200g
- maslo 50-70 g
- mandle alebo lieskové orechy podľa chuti
Na polevu
- čokoláda (horká) 100 g
- kondenzované mlieko 100 g
- cukor 1 polievková lyžica.
- vanilkový cukor 1 lyžička.
- maslo 1 lyžička
Postup:
- Sušienky rozdrvíme pomocou kuchynského robota a rozpustite maslo. K rozdrveným sušienkam pridajte maslo a dobre premiešajte (zmes by nemala byť príliš hustá, ale ani príliš drobivá).
- Dno a boky formy naplňte rozdrvenými sušienkami a vložte ju na 20 minút do mrazničky.
- Zmäknutú zmrzlinu lyžicou vložte do stuhnutého sušienkovéhového základu a povrch uhlaďte. “Zmrzlinový koláč” vložte na 2-4 hodiny do mrazničky, kým zmrzlina nestuhne.
- Z kondenzovaného mlieka, čokolády a ost. surovín pripravíme polevu. Polevu vylejte na celú plochu zmrzliny a dobre ju rozotrite.
- Tip: Upozorňujeme však, že poleva pri kontakte so studenou zmrzlinou veľmi rýchlo stuhne, preto ju nalejte a rozotrite pomerne rýchlo. Koláč vložte späť do mrazničky na 30-40 minút.
- Pred podávaním koláč vyberte z mrazničky, posypte ho nasekanými mandľami alebo lieskovými orieškami a nechajte ho mierne zmäknúť pri izbovej teplote (asi 10 minút).
- Zmrzlinový koláč rozdeľte do misiek 🙂 a môžete podávať.
Dobrú chuť!🤩😋
Podeľte sa o tento recept aj so svojimi priateľmi.
Leave a Reply