Chuť tohto “zmrzlinového koláča” vám skutočne zdvihne náladu! Jednoduchý recept!

Ingrediencie:
  • Forma 17×17 cm
  • zmrzlina (podľa Vášho výberu) 500g
  • sušienky (čokoládové) 200g
  • maslo 50-70 g
  • mandle alebo lieskové orechy podľa chuti
Na polevu
  • čokoláda (horká) 100 g
  • kondenzované mlieko 100 g
  • cukor 1 polievková lyžica.
  • vanilkový cukor 1 lyžička.
  • maslo 1 lyžička

Postup:
  1. Sušienky rozdrvíme pomocou kuchynského robota a rozpustite maslo. K rozdrveným sušienkam pridajte maslo a dobre premiešajte (zmes by nemala byť príliš hustá, ale ani príliš drobivá).
  2. Dno a boky formy naplňte rozdrvenými sušienkami a vložte ju na 20 minút do mrazničky.
  3. Zmäknutú zmrzlinu lyžicou vložte do stuhnutého sušienkovéhového základu a povrch uhlaďte. “Zmrzlinový koláč” vložte na 2-4 hodiny do mrazničky, kým zmrzlina nestuhne.
  4. Z kondenzovaného mlieka, čokolády a ost. surovín pripravíme polevu. Polevu vylejte na celú plochu zmrzliny a dobre ju rozotrite.
  5. Tip: Upozorňujeme však, že poleva pri kontakte so studenou zmrzlinou veľmi rýchlo stuhne, preto ju nalejte a rozotrite pomerne rýchlo. Koláč vložte späť do mrazničky na 30-40 minút.
  6. Pred podávaním koláč vyberte z mrazničky, posypte ho nasekanými mandľami alebo lieskovými orieškami a nechajte ho mierne zmäknúť pri izbovej teplote (asi 10 minút).
  7. Zmrzlinový koláč rozdeľte do misiek 🙂 a môžete podávať.
Dobrú chuť!🤩😋
Podeľte sa o tento recept aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*