Chutné uzlíky plnené so syrom feta a kyslou smotanou: Zmiznú rýchlosťou blesku, také sú dobré!

Potrebujeme:
  • 500 g múka hladká
  • 1 polievková lyžica soľ
  • 1 kávová lyžička cukor
  • 1ks droždie
  • 30 g maslo
  • 1ks jogurt biely
  • 400 ml mlieko
Plníme:
  • 200 g  feta syr
  • ½ kelímka kyslej smotany
  • 1 ks  paradajky sušené nakladané v oleji
  • Olivy (čierne aj zelené)
  • Kapary (nemusia byť)
Potrieme:
  • 1 ks  bielok
Posypeme:
  • Sezamové semienka, hrubozrnná soľ, mak …

Postup:
  1. Pripravíme si cesto z vyššie uvedených surovín.
  2. Vypracované cesto necháme cca 45minút kysnúť.
  3. Zatiaľ si pripravíme ingrediencie na plnku. Syr feta zmiešame s kyslou smotanou a pridáme nadrobno nakrájané sušené paradajky, olivy a kapary.
  4. Nakysnuté cesto si preložíme na pracovnú dosku a necháme ešte 5 minút podkysnúť.
  5. Prerežeme si ho na viacero častí, aby sa nám s ním lepšie pracovalo.
  6. Z každej časti si nakrájame buchtičky, ktoré rozvaľkáme na obdĺžniky. Tieto plníme plnkou, uzatvoríme a previažeme na uzlíky.
  7. Uzlíky potrieme vaječným bielkom a posypeme sezamovými (alebo inými) semiačkami.
  8. Pečieme v rúre predhriatej na 180°C cca 25 až 30 minút. Hotové vyberieme a necháme vychladnúť.
Dobrú chuť!👌😊
Podeľte sa o tento recept aj so svojou rodinou a priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*