Chutné uzlíky plnené so syrom feta a kyslou smotanou: Zmiznú rýchlosťou blesku, také sú dobré!

Potrebujeme:
  • 500 g múka hladká
  • 1 polievková lyžica soľ
  • 1 kávová lyžička cukor
  • 1ks droždie
  • 30 g maslo
  • 1ks jogurt biely
  • 400 ml mlieko
Plníme:
  • 200 g  feta syr
  • ½ kelímka kyslej smotany
  • 1 ks  paradajky sušené nakladané v oleji
  • Olivy (čierne aj zelené)
  • Kapary (nemusia byť)
Potrieme:
  • 1 ks  bielok
Posypeme:
  • Sezamové semienka, hrubozrnná soľ, mak …

Postup:
  1. Pripravíme si cesto z vyššie uvedených surovín.
  2. Vypracované cesto necháme cca 45minút kysnúť.
  3. Zatiaľ si pripravíme ingrediencie na plnku. Syr feta zmiešame s kyslou smotanou a pridáme nadrobno nakrájané sušené paradajky, olivy a kapary.
  4. Nakysnuté cesto si preložíme na pracovnú dosku a necháme ešte 5 minút podkysnúť.
  5. Prerežeme si ho na viacero častí, aby sa nám s ním lepšie pracovalo.
  6. Z každej časti si nakrájame buchtičky, ktoré rozvaľkáme na obdĺžniky. Tieto plníme plnkou, uzatvoríme a previažeme na uzlíky.
  7. Uzlíky potrieme vaječným bielkom a posypeme sezamovými (alebo inými) semiačkami.
  8. Pečieme v rúre predhriatej na 180°C cca 25 až 30 minút. Hotové vyberieme a necháme vychladnúť.
Dobrú chuť!👌😊
Podeľte sa o tento recept aj so svojou rodinou a priateľmi.

Written By
More from redakcia
Zničené vlasy alebo ich vypadávanie? Overené rady, ktoré vaše vlasy zachránia!
Menšie vypadávanie vlasov počas dňa je považované za normálne, najmä ak človek...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *