Ingrediencie:
- 4-5 veľkých paradajok
- 1 balíček šalátového syra typu feta, v mojom prípade je polotučný
Ingrediencie na omáčku:
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 polievkové lyžice majonézy
- 1 čajová lyžička horčice (navŕšená)
- Na grécky jogurt je najlepšie 5 polievkových lyžíc hustého prírodného jogurtu
trochu petržlenu alebo kôpru na ozdobu
Príprava:
- Strúčiky cesnaku ošúpeme zo šupiek. Do pohára alebo téglika pridáme 5 vrchovatých polievkových lyžíc hustého prírodného jogurtu, 3 vrchovaté polievkové lyžice majonézy a 1 vrchovatú čajovú lyžičku horčice (podľa Vašej chuti).
- Potom cesnak pretlačte lisom alebo nakrájajte na najmenšie kúsky a pridajte do našej šálky s omáčkou. Všetko dôkladne premiešame.
- Umyté paradajky nakrájame na plátky, ja som ich pokrájala na hrubšie polplátky.
- Šalátový syr nakrájajte na malé kocky alebo nadrobno.
- Na dno misky dáme 1/4 paradajok, pridáme trochu omáčky a syr. Prekladáme vo vrstvách. Navrch poukladáme poslednú časť paradajok, zvyšok omáčky a syr. Nakoniec posypeme nasekanou zeleninou.
Prajeme dobrú chuť 😋👌!
Ak sa Vám tento recept páči, zdieľajte ho aj so svojími priateľmi na Facebooku, určite sa potešia a my Vám budeme môcť prinášať ďalšie skvelé recepty. 🙂 Ďakujeme!
Leave a Reply