Nepečený viedenský koláč: Výborná pochúťka pre každého!

Potrebujeme:
Prvá vrstva:
  • 2 (šálka 2 dcl) Kr. cukru
  • 2 poháre vody
  • 125 g masla alebo margarínu
  • 200 g kokosu
  • 100 g čokolády
  • 250 g mletých sušienok
  • 1 list tortovej oblátky
  • 200 g celých sušienok
Druhá vrstva:
  • 100 g cukru
  • 1/2 dcl vody
  • 100 g čokolády
  • 125 g masla alebo margarínu
  • 200 g mletých vlašských orechov
  • 2 dcl pomarančovej šťavy
Poleva:
  • 150 g čokolády
  • 5 polievkových lyžíc oleja

Postup:
Vrstva 1:
  1. Dajte cukor a vodu na sporák a varte, kým sa cukor nerozpustí .
  2. Potom pridajte maslo alebo margarín a čokoládu – miešaním rozpustite.
  3. Odstráňte z tepla a pridajte kokos a mleté ​​sušienky.
  4. Všetko dobre premiešajte.
  5. Hmotu navrstvite na jeden plát oblátky, kým je teplá .
  6. Na zmes položte sušienky, predtým namočené v pomarančovej šťave.
Vrstva 2:
  1. Cukor a vodu dajte na sporák a varte, kým sa cukor nerozpustí.
  2. Pridajte maslo alebo margarín a čokoládu – miešaním rozpustite.
  3. Odstráňte z tepla a pridajte mleté ​​vlašské orechy .
  4. Hmotu dobre premiešajte a naneste na sušienky.
  5. Nechajte vychladnúť a pripravte čokoládovú polevu.
Poleva:
  1. Rozmiešajte čokoládu s olejom na miernom ohni a na koláč nalejete čokoládu, nakoniec posypte kokosom.
Koláč v chlade vydrží aj celý týždeň. Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

Written By
More from redakcia
Zemiaky s cesnakom, kyslou smotanou a parmezánom: 15 minút a máte hotovo!
Prísady: 5 ks. Zemiaky 100 g Maslo 5 Polievkových lyžíc parmezánu, nastrúhaný...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *