Prísady:
- 3 šálky smotany na šľahanie
- 3 balíčky zahusťovadla na šľahačku
- 300 g mäkkého tvarohu
- 100 g práškového cukru
- 3 balíčky vanilkového cukru
- šťava z 3 pomarančov
- 20 g želatíny
- 2 balíčky štvorcových kakaových sušienok
- uvarená silná káva na namáčanie sušienok
- čokoládová poleva
Postup:
- Šľahajte smotanu so zahusťovadlom do tuha.
- Tvaroh vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a zľahka pridáme do šľahačky.
- Želatínu vložte do pomarančovej šťavy, aby napučala podľa pokynov na obale.
- Mierne ho zohrejte (nesmie sa variť), potom doň ihneď vmiešajte 3 polievkové lyžice tvarohovo-šľahačkovej a potom vmiešame zvyšok.
- Do stredne veľkého podlhovastého hlbšieho plechu alebo pekáča postupne ukladajte tesne vedľa seba vrstvu kakaových sušienok, ktoré ste krátko namočili do vychladnutej kávy.
- Každú z nich natrite krémom a rovnomerne uhlaďte. Pokračujte v troch vrstvách a na záver naneste krém. Odložte na chladné miesto, aby dobre stuhlo. Pokvapkajte čokoládovou polevou a nakrájajte na kocky.
DOBRÚ CHUŤ! Nezabudnite sa o tento super recept podeliť aj s ostatnými.
Leave a Reply