Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 15 g cukru
- 1 vrecúško citr. cukru
- štipka soli
- 25 g zmäknutého masla
- 1 vajce
- 35 ml citrónovej šťavy
- 35 ml vody
- ½ l oleja na vyprážanie
NA KRÉM:
- 500 g mascarpone
- 100 g práškového cukru
- 2 vrecúška Citrón. cukru
- 200 ml smotany na šľahanie
Príprava:
- 1.Dlaňami zmiešame múku, soľ, cukor a zmäknuté maslo.
- 2. Pridajte vajce, citrónovú šťavu a vodu a vypracujte cesto – 4-5 minút, kým nebude hladké. Zabaľte ho do plastovej fólie a vložte na 1 hodinu do chladničky.
- 3.Vychladnuté cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske veľmi tenko, na hrúbku 1 mm. Vykrajujeme kolieska s priemerom cca 6-7 cm.
- 4. Vytvorte cannoli rolky alebo ich vytvorte pomocou hliníkovej fólie.
- 5.Okolo každého valčeka omotajte kruh cesta a konce dobre utesnite trochou vody.
- 6. Vymiesime zvyšok cesta a postup opakujeme, kým sa všetko nespotrebuje.
- 7. Na plytkej panvici zohrejte olej. Znížte teplo na stredné. Cannoli spolu s valčekom vložíme do oleja a za častého otáčania pečieme 3-4 minúty.
- 8. Opatrne ich vyberte z oleja, na prebytočný tuk položte na papierovú utierku a nechajte vychladnúť. Potom valček opatrne vytiahnite.
- 9. Na krém pridáme do mascarpone citrónový cukor a práškový cukor a vymiešame mixérom na smotanu.
- 10.Do mascarpone krému pridáme hustú smotanu a všetko spolu vymiešame na krém. Cannoli naplníme krémom z mascarpone a podávame.
Leave a Reply