
Potrebujeme:
Na 12 porcií
Na cesto:
- 65 g hladkej múky
- 30 g kakaa
- 4 g kypriaceho prášku
- 2 g soli
- 4 vajcia
- 135 g cukru
- 1 g instantnej kávy
- 30 g oleja
Na krém:
- 150 g čokolády 50%
- 120 g smotany na šľahanie
- 240 g smotany na šľahanie, vychladené
Na ozdobu:
- kakao na posypanie
- 30 g čokolády 50%
- 30 g smotany na šľahanie
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 180 °C. Plech na pečenie s rozmermi 30 x 40 cm si vymastíme maslom a vyložíme papierom na pečenie.
- V strednej mise si zmiešame múku s kakaom, kypriacim práškom a soľou.
- Vo veľkej mise si vyšľaháme ručným mixérom vajcia s cukrom do svetlej peny. Prilejeme olej a premixujeme. Pridáme kávu a postupne prisypávame aj múčnú zmes. Cesto nalejeme rovnomerne na plech a pečieme 12 minút. Keď zapichneme špáradlo do stredu cesta, musíme ho vybrať čisté.
- Čistý papier na pečenie si rozložíme na stôl a jemne ho posypeme kakaom. Upečené cesto preklopíme na papier s kakaom, aj s papierom na ktorom sa pieklo, nahor. Vrchný papier zlúpneme. Rýchlo kým je cesto horúce ho zrolujeme spolu s papierom do rolády.
- Teraz si pripravíme krém. Čokoládu a 120 g smotany si dáme do žiaruvzdornej misy, ktorú dáme nad hrnce s vodným kúpeľom. Na nízkej teplote rozpustíme. V ďalšej mise si vyšľaháme 240 g smotany do šľahačky. Primiešame do nej rozpustenú čokoládu.
- Roládu rozbalíme a rovnomerne ju potrieme čokoládovou šľahačkou. Znovu zrolujeme a dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu pred podávaním.
- Roládu si poprášime kakaom. Čokoládu si rozpustíme so smotanou nad vodným kúpeľom. Hotovú polevu si dáme do cukrárskeho vrecka a ozdobíme roládu alebo tiež môžeme ozdobiť jednoducho pomocou lyžice. Chvíľu necháme odležať a môžeme servírovať.
Dobrú chuť.🤩👌
Leave a Reply