Čokoládová torta Praha skvele chutí aj vyzerá. Vrelo odporúčame!

Máme autentický recept, vďaka ktorému si zvládnete túto čokoládovú tortu pripraviť bez problémov.

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 1 hrnček cukru
  • ½ plechovky kondenzovaného mlieka
  • 1 hrnček smotany
  • 1 lyžicu kypriaceho prášku
  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 2 lyžice kakaa

Akonáhle máte pripravené ingrediencie na cesto, môžete si kompletovať ingrediencie na krém, ktorý je nevyhnutnou súčasťou tejto torty. Na ten je treba:

  • 250 g masla
  • ½ plechovky kondenzovaného mlieka
  • 2 lyžičky kakaa

Suroviny na polevu. Ani tu sa nebojte žiadnych zložitostí a majte poruke toto:

  • 50 g masla
  • 4 lyžičky cukru
  • 5 lyžíc mlieka
  • 1 lyžicu kakaa

Príprava:

  1. Ako iste správne tušíte, základom bude cesto. Stačí len zmiešať všetky ingrediencie v mise a potom naliať do tortovej formy. Tú následne vložte do rúry predhriatej na 180 stupňov Celzia a pečte. Či je cesto aj v strede hotové spoznáte tak, že do neho pichnete špajľu. Pokiaľ nie je obalená cestom, tam je hotovo.
  2. Nachystajte si krém: Medzi tým, čo cesto alebo korpus chladne, si môžete nachystať krém. Opäť je to veľmi jednoduché, pretože všetko stačí ušľahať v mise. Nevyhnutným pomocníkom tu bude kuchynský mixér, ktorý vám pomôže vytvoriť ono lákavú nadýchanosť aj konzistenciu.
  3. Polevu na záver: Aj tu stačí iba zmiešanie. A to samozrejme v hrnci, ktorý veľmi pozvoľna zahrievajte. Aby sa maslo rozpustilo, prepojilo s ostatnými ingredienciami a potom všetko zhustlo na konzistenciu, ktorú budete potrebovať.
  4. Už len vrstviť: Vezmite upečený korpus a vykonajte dva pozdĺžne rezy tak, aby ste ho rozdelili na tri rovnaké časti. Spodnú časť namažte presne polovicou krému. Následne na neho priložte druhú časť korpusu. Tú pomažete druhou polovicou krému a priložíte poslednú časť upečeného cesta. To už len zalejete polevou, necháte vychladiť a vaša čokoládová torta Praha je hotová.

Prajeme dobrú chuť a nezabudnite sa o recept podeliť aj so svojimi priateľmi. 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*