- Tento koláčik milujem, pretože je nebesky čokoládový a lahodný!
Ingrediencie:
- 6 lyžíc mletých mandlí
- 3 polievkové lyžice práškového cukru
- 3 lyžice nesladeného kakaového prášku
- 4 bielka
- štipka soli
Na bielu penu:
- 1,5 dl šľahačkovej smotany
- 1 dl šľahačky
- 20 dkg bielej čokolády
- 1 plátok priehľadnej želatíny
Na čokoládovú penu:
- 1,5 dl šľahačkovej smotany
- 20 dkg tmavej čokolády
- 1 plátok želatíny
- 1 dl šľahačky
Na arašidovo-čokoládovú penu:
- 1,5 dl šľahačkovej smotany
- 10 dkg kvalitnej čokolády
- 1 lyžica arašidového masla
- 1 dl šľahačky
- 1 plátok želatíny
Na vrch:
- 5 dkg strúhanej čokolády
Príprava:
- Bielky vyšľaháme so soľou do tuhej peny. Zmiešajte cukor, kakaový prášok a mleté mandle a potom ich opatrne pridajte do peny. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 15 minút pri 180 stupňoch.
- Medzitým si pripravíme peny. Želatínu rozpustíme v troche vody podľa návodu. Zohrejte šľahačku, vmiešajte nastrúhanú bielu čokoládu a potom pridajte želatínu. Nie je potrebné variť. Keď krém vychladne, pridáme vyšľahanú smotanu a dáme do chladničky stuhnúť.
- Ďalšie dva krémy sa pripravujú rovnakým spôsobom. Rozdiel je len v tom, že v prípade arašídovo-čokoládového sa s vlažnou smotanou zmieša aj arašídové maslo.
- Na upečené cesto naukladajte najskôr jeden z krémov, potom ostatné v úhľadnom rade, želatína ich spevní a bude sa s nimi lepšie pracovať.
- Vrch posypte hoblinkami čokolády, potom dajte do chladničky aspoň na 3 hodiny a nakrájajte mokrým nožom.
Prajeme dobrú chuť!
Leave a Reply