Čokoládové pokušenie: Koláč bez múky!

  • Tento koláčik milujem, pretože je nebesky čokoládový a lahodný!

Ingrediencie:
  • 6 lyžíc mletých mandlí
  • 3 polievkové lyžice práškového cukru
  • 3 lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 4 bielka
  • štipka soli
Na bielu penu:
  • 1,5 dl šľahačkovej smotany
  • 1 dl šľahačky
  • 20 dkg bielej čokolády
  • 1 plátok priehľadnej želatíny
Na čokoládovú penu:
  • 1,5 dl šľahačkovej smotany
  • 20 dkg tmavej čokolády
  • 1 plátok želatíny
  • 1 dl šľahačky
Na arašidovo-čokoládovú penu:
  • 1,5 dl šľahačkovej smotany
  • 10 dkg kvalitnej čokolády
  • 1 lyžica arašidového masla
  • 1 dl šľahačky
  • 1 plátok želatíny
Na vrch:
  • 5 dkg strúhanej čokolády

Príprava:
  1. Bielky vyšľaháme so soľou do tuhej peny. Zmiešajte cukor, kakaový prášok a mleté ​​mandle a potom ich opatrne pridajte do peny. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 15 minút pri 180 stupňoch.
  2. Medzitým si pripravíme peny. Želatínu rozpustíme v troche vody podľa návodu. Zohrejte šľahačku, vmiešajte nastrúhanú bielu čokoládu a potom pridajte želatínu. Nie je potrebné variť. Keď krém vychladne, pridáme vyšľahanú smotanu a dáme do chladničky stuhnúť.
  3. Ďalšie dva krémy sa pripravujú rovnakým spôsobom. Rozdiel je len v tom, že v prípade arašídovo-čokoládového sa s vlažnou smotanou zmieša aj arašídové maslo.
  4. Na upečené cesto naukladajte najskôr jeden z krémov, potom ostatné v úhľadnom rade, želatína ich spevní a bude sa s nimi lepšie pracovať.
  5. Vrch posypte hoblinkami čokolády, potom dajte do chladničky aspoň na 3 hodiny a nakrájajte mokrým nožom.
Prajeme dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*