Ingrediencie:
- 30 dkg polohr. múky
- 15 dkg cukru
- 15 dkg nasekaných vlašských orechov
- 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
- 3 vajcia
- 8 dkg masla
- 8 dkg tmavej čokolády
- 1 lyžička prášku do pečiva
Poleva:
- 10 dkg tmavej čokolády
- 2 dkg masla
- 1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku
- 4 lyžice šľahačky
Príprava:
- Vajcia oddelíme, z bielkov vyšľaháme tuhú penu. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a spolu s maslom ju rozpustíme nad parou. Vaječné žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku, vlašské orechy, kakaový prášok, prášok do pečiva a rozpustenú čokoládu. Vmiešame aj penu z vajec, dávame pozor, aby sa nerozbila.
- Potom vylejeme do srnčej formy a pečieme pri 180 stupňoch 30 minút.
- Medzitým si rozpustíme tmavú čokoládu spolu s maslom a primiešame nesladené kakao a šľahačku. Nie je potrebné šľahať! Keď je koláč hotový, potrieme vrch čokoládou, potom dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu a nakrájame.
Prajeme dobrú chuť a nezabudnite sa o recept podeliť aj s ostatnými.
Leave a Reply