Čokoládovo-orechová “tyčinka”: Veľmi chutná a veľmi čokoládová! 

Ingrediencie:
  • 30 dkg polohr. múky
  • 15 dkg cukru
  • 15 dkg nasekaných vlašských orechov
  • 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 3 vajcia
  • 8 dkg masla
  • 8 dkg tmavej čokolády
  • 1 lyžička prášku do pečiva
Poleva:
  • 10 dkg tmavej čokolády
  • 2 dkg masla
  • 1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku
  • 4 lyžice šľahačky

Príprava:
  1. Vajcia oddelíme, z bielkov vyšľaháme tuhú penu. Čokoládu nalámeme na malé kúsky a spolu s maslom ju rozpustíme nad parou. Vaječné žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme múku, vlašské orechy, kakaový prášok, prášok do pečiva a rozpustenú čokoládu. Vmiešame aj penu z vajec, dávame pozor, aby sa nerozbila.
  2. Potom vylejeme do srnčej formy a pečieme pri 180 stupňoch 30 minút.
  3. Medzitým si rozpustíme tmavú čokoládu spolu s maslom a primiešame nesladené kakao a šľahačku. Nie je potrebné šľahať! Keď je koláč hotový, potrieme vrch čokoládou, potom dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu a nakrájame.
Prajeme dobrú chuť a nezabudnite sa o recept podeliť aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*