Čokoládovo-orieškový zákusok, ktorý určite neodmietnete!

Suroviny:
Cesto:
  • 4 ks vajce
  • 6 lyžíc kr. cukor
  • 2 lyžice kakao
  • 4 lyžice polohrubá múka
  • 8 lyžíc mleté ​​vlašské orechy
  • 1 bal. prášok do pečiva
Krém:
  • 500 ml smotana na šľahanie
  • 250 g horká čokoláda
  • 2 bal. stužovač
  • horká čokoláda na ozdobu

Postup:
  1. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do peny a postupne pridáme kakao, múku zmiešanú s práškom do pečiva a mleté ​​orechy. (V originálnom recepte sa píše, že do takto vyšľahaného cesta pridáme 250 g rozpusteného masla, ale aj bez pridania masla je cesto vláčne a chutné – kto chce, môže ho pridať, ale nemusí).
  2. Pripravené cesto navrstvíme na plech a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 25 – 30 minút. Upečené necháme vychladnúť.
  3. Krém: Smotanu ohrejeme na miernom ohni – POZOR! nevaríme, len ohrievame. Pridáme na kúsky nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme. Odstránime z ohňa a necháme vychladnúť. Vychladnutú hmotu mixérom vyšľaháme do peny spolu so stužovačom a navrstvíme na upečené cesto.
  4. Necháme odležať v chladničke najmenej po dobu 2 hodín. Vrch ozdobíme strúhanou čokoládou.
Dobrú chuť!😋👌
Podeľte sa o tento recept aj s ostatnými.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*