Budeme potrebovať:
- 450 g tvarohu
- pol pohára mlieka
- 2 lyžice kakaa
- vanilín
- 400 g kyslej smotany
- pol pohára cukru
- 20 g želatíny
Postup:
- Želatínu si zalejte teplým mliekom a nechajte 15-20 minút postáť. Dôležité je, aby mlieko nebolo vriace. Do druhej misky pridajte tvaroh, cukor, kyslú smotanu a vanilku. Dôkladne premiešajte a pridajte želatínu.
- Hotovú zmes zmiešanú so želatínou rozdeľte na dve časti. Do jednej časti pridajte 2 lyžice kakaa. Do formy následne striedavo pridávajte obe tvarohové cestá. Naplnenú formu teraz uložte do chladničky aby poriadne zatuhla. Na vrch môžete tvarohovú tortu posypať strúhanou čokoládou alebo ovocím (čučoriedky, maliny, jahody). Ak chcete vytvoriť vzor, pomôžte si vareškou.
Leave a Reply