Čokoládovo-tvarohový koláč zo 4 surovín, ktorému neodoláte!

Mysleli ste si, že je nemožné pripraviť luxusný čokoládový dezert len zo štyroch ingrediencií? Ukážeme vám, že opak je pravdou. Príprava tohto koláča je čo najrýchlejšia a najjednoduchšia a úspech je zaručený.

Prísady
  • 110 g masla
  • 260 g obľúbených sušienok (môžete vyskúšať napríklad maslové sušienky)
  • 550 g syra Philadelphia alebo iného podobného syra
  • 430 g Nutelly alebo podobného čokoládového alebo lieskovo-orieškového krému
Príprava
  1. Prvým krokom je príprava tvarohového základu, ktorý v tejto nepečenej verzii v podstate nahrádza cesto. Vezmite sušienky a rozdrvte ich. Vo vodnom kúpeli rozpustite maslo a jednu polievkovú lyžicu Nutelly alebo inej podobnej čokolády či orechového krému, ktorý máte radi.
  2. Tekutú zmes nalejte na rozdrvené sušienky, premiešajte a máte hotový tortový základ, ktorý vtlačíte do tortovej formy a vytvoríte spodnú vrstvu torty. Formu so sušienkovým základom vložte do chladničky, aby stuhla.
  3. Potom pripravte krém, jednoducho zmiešajte Nutellu a tvaroh. Krém vložte do chladničky.
  4. Potom pripravený krém rovnomerne rozotrite na tortový základ a vráťte do chladničky aspoň na 20 minút, aby sa všetky prísady a ich chute a konzistencie spojili. Dezert je hotový a nám nezostáva nič iné, len vám popriať dobrú chuť.
Ďalšie tipy

Ak máte radi ovocie a preferujete ho v dezertoch, môžete ho použiť aj na oživenie nepečeného čokoládového cheesecaku. Ak chcete ovocie vložiť priamo do koláča, môžete napríklad čučoriedky alebo maliny vtlačiť do krému, ktorým ste už natreli piškótový základ.

Samozrejme, ovocie môžete podávať aj na tanieri s kúskom koláča, ktorý doplní jeho chuť.

Hotovú tortu môžete ozdobiť aj šľahačkou, v tomto prípade sa odporúča použiť zahusťovač šľahačky, prípadne čokoládovou polevou. Pri dokončovaní a podávaní dezertu sa fantázii medze nekladú.

Prajeme dobrú chuť! 😋 Nezabudnite tento recept zdieľať aj so svojimi priateľmi a rodinou:).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*