Čokoládový koláč s tvarohovým krémom: Najjednoduchší a takmer bez práce. 

Potrebujete:
Na cesto
  • 170 g hladkej múky
  • 50 g kakaa
  • 2,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 4 vajcia
  • 80 g kyslej smotany
  • 100 ml slnečnicového oleja
  • 120 g cukru
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
Na krém
  • 100 g kyslej smotany
  • 400 g tvarohu
  • 250 g kondenzovaného mlieka
  • 50 g kakaa
  • na polevu
  • 60 g masla
  • 100 g horkej čokolády
  • 40 g mlieka
Pre sirup
  • 100 g vody
  • 50 g cukru
  • 20 g koňaku/brandy

Postup:
  1. Vo veľkej miske zmiešajte múku, kakao, prášok do pečiva a soľ. V samostatnej miske vyšľahajte vajcia s cukrom, kyslou smotanou a olejom. Potom suchú zmes vmiešajte do vaječnej zmesi. Šľahajte mixérom do hladka. Formu vyložte papierom na pečenie a nalejte do nej cesto.
  2. Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C približne 12 až 15 minút. Po uplynutí času pečenia skontrolujte cesto drevenou špajdľou. Ak je cesto dobre upečené, vyberte ho z rúry a nechajte vychladnúť. Otočte ho a opatrne položte papier na pečenie.
  3. Strany zarovnajte nožom a cesto rozrežte na 4 rovnaké časti. Každú časť zalejte sirupom, ktorý pripravíte takto: 50 g cukru rozmiešajte v 100 ml vody a priveďte do varu. Varte asi 2 minúty a nechajte vychladnúť. Pridajte 2 polievkové lyžice koňaku. Pripravte krém: Zmiešajte kyslú smotanu, tvaroh, kakao a kondenzované mlieko. Vypracujte do hladka.
  4. Zostavte koláč: Prvý plát cesta položte na plech a potrite ho 1/3 krému. Potom naň položte druhý kus cesta, zľahka ho pritlačte a opäť potrite 1/3 krému. Takto pokračujte a potom koláč uložte do chladničky.
  5. Pripravte polevu: Maslo zmiešajte s mliekom a priveďte do varu. Do horúcej zmesi pridajte nalámanú čokoládu a miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Koláč rovnomerne polejeme polevou a necháme stuhnúť. Nakrájajte a podávajte.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*