Prísady:
- 2 cukety
- 400 g mletého mäsa z morčacích pŕs
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- 2 paradajky
- 4 lyžice strúhaného parmezánu
- 3 PL ryžového oleja s príchuťou chilli
- korenie: soľ, korenie, sladká paprika
- v prípade potreby cherry paradajky
Príprava:
- Cukety dôkladne umyte a rozkrojte pozdĺžne na polovicu. Vydlabte dužinu cukety, pričom dávajte pozor, aby ste nepoškodili šupku (ak má cuketa veľké semená, odstráňte ich). Dužinu nakrájajte na malé kocky.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.
- Na panvici rozohrejte 2 PL ryžového oleja s príchuťou chilli, prípadne pridajte chilli ak nekúpite takýto olej a opečte na ňom cibuľu, keď cibuľa zosklovatie, pridajte cesnak, smažte približne 1 minútu, potom pridajte mleté mäso a nakrájanú cuketu, dochuťte soľou, korením, sladkou paprikou a smažte niekoľko minút.
- Paradajky priečne rozrežte a sparte horúcou vodou, potom odstráňte šupku, paradajky rozrežte na štyri časti, odstráňte semienka a dužinu nakrájajte na kocky. Do panvice s mäsom pridajte paradajky. Smažte ďalšie 2-3 minúty. Osmaženú plnku odstavte z horáka, pridajte 3 lyžice strúhaného parmezánu a premiešajte.
- Vydlabané cukety posypte soľou a korením. Vymastite zapekaciu misu alebo plech lyžicou ryžového oleja a vložte do nej cukety. Do každej polovice cukety dajte lyžicu plnky. Plech s cuketami vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov (ohrievajte hore-dole) a pečte približne 35 minút. 10 minút pred koncom pečenia posypte cukety zvyšným parmezánom, ja som pridala aj nakrájané cherry paradajky.
Leave a Reply