CUKETA PLNENÁ MLETÝM MÄSOM: Rýchla a chutná večera!


Prísady:
  • 2 cukety
  • 400 g mletého mäsa z morčacích pŕs
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 paradajky
  • 4 lyžice strúhaného parmezánu
  • 3 PL ryžového oleja s príchuťou chilli
  • korenie: soľ, korenie, sladká paprika
  • v prípade potreby cherry paradajky
Príprava:
  1. Cukety dôkladne umyte a rozkrojte pozdĺžne na polovicu. Vydlabte dužinu cukety, pričom dávajte pozor, aby ste nepoškodili šupku (ak má cuketa veľké semená, odstráňte ich). Dužinu nakrájajte na malé kocky.
  2. Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno.
  3. Na panvici rozohrejte 2 PL ryžového oleja s príchuťou chilli, prípadne pridajte chilli ak nekúpite takýto olej a opečte na ňom cibuľu, keď cibuľa zosklovatie, pridajte cesnak, smažte približne 1 minútu, potom pridajte mleté mäso a nakrájanú cuketu, dochuťte soľou, korením, sladkou paprikou a smažte niekoľko minút.
  4. Paradajky priečne rozrežte a sparte horúcou vodou, potom odstráňte šupku, paradajky rozrežte na štyri časti, odstráňte semienka a dužinu nakrájajte na kocky. Do panvice s mäsom pridajte paradajky. Smažte ďalšie 2-3 minúty. Osmaženú plnku odstavte z horáka, pridajte 3 lyžice strúhaného parmezánu a premiešajte.
  5. Vydlabané cukety posypte soľou a korením. Vymastite zapekaciu misu alebo plech lyžicou ryžového oleja a vložte do nej cukety. Do každej polovice cukety dajte lyžicu plnky. Plech s cuketami vložte do rúry vyhriatej na 180 stupňov (ohrievajte hore-dole) a pečte približne 35 minút. 10 minút pred koncom pečenia posypte cukety zvyšným parmezánom, ja som pridala aj nakrájané cherry paradajky.
DOBRÚ CHUŤ!
Written By
More from redakcia
Zabráňte cholesterolu a bojujte proti hypertenzii s touto silnou zmesou!
Tento nápoj je súčasťou kultúry Amišov, podľa ktorých lieči množstvo chorôb a...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *