Dajte si cibuľu na krk! Môžete si takto pomôcť s problémami štítnej žľazy!

Cibuľa je starobylá kulinárska potravina, ktorá nielen ochucuje naše jedlá, ale aj obnovuje naše zdravie niektorými spôsobmi, ktoré zachovali už naše babičky.

Červená cibuľa známa aj ako hajma, židovská slanina a Mojžišova cibuľa. Už Egypťania poznali jej blahodarné účinky a považovali ju za posvätnú rastlinu Isidy.

Bola symbolom rastu a plodnosti. Používa sa ako symbol Walesu, pretože v stredoveku keltskí Walesania vyhrávali bitky s cibuľou. Do našej krajiny prišla zo Strednej Ázie a ako dobre nám poslúžila!

Ak sa umiestni na krk, môže sa použiť na liečbu jedného z najčastejších ochorení súčasnosti, ochorenia štítnej žľazy. Keď štítna žľaza neprodukuje dostatok hormónov, pacienti sa sťažujú na únavu a ospalosť.

Ak produkuje príliš veľa hormónov, tiež to nie je dobré. Štítna žľaza sa nachádza v prednej časti krku, po oboch stranách priedušnice, v dolnej časti. Jeho maximálny objem je 18 cm3 u žien a 25 cm3 u mužov.

Žľaza produkuje dva hormóny, tyroxín a trijódtyronín. Telo potrebuje jód na produkciu týchto hormónov.

Pozrime sa, ako liečiť štítnu žľazu cibuľou zvonka!

Pred spaním rozrežte fialovú alebo červenú cibuľu na polovicu a dôkladne potrite vnútornou stranou. Môžete ju aplikovať aj tak, že vyžmýkate šťavu z cibule a namočíte ju do gázy, ktorú priložíte na krk na 30 minút.

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*