Cibuľa je starobylá kulinárska potravina, ktorá nielen ochucuje naše jedlá, ale aj obnovuje naše zdravie niektorými spôsobmi, ktoré zachovali už naše babičky.
Červená cibuľa známa aj ako hajma, židovská slanina a Mojžišova cibuľa. Už Egypťania poznali jej blahodarné účinky a považovali ju za posvätnú rastlinu Isidy.
Bola symbolom rastu a plodnosti. Používa sa ako symbol Walesu, pretože v stredoveku keltskí Walesania vyhrávali bitky s cibuľou. Do našej krajiny prišla zo Strednej Ázie a ako dobre nám poslúžila!
Ak sa umiestni na krk, môže sa použiť na liečbu jedného z najčastejších ochorení súčasnosti, ochorenia štítnej žľazy. Keď štítna žľaza neprodukuje dostatok hormónov, pacienti sa sťažujú na únavu a ospalosť.
Ak produkuje príliš veľa hormónov, tiež to nie je dobré. Štítna žľaza sa nachádza v prednej časti krku, po oboch stranách priedušnice, v dolnej časti. Jeho maximálny objem je 18 cm3 u žien a 25 cm3 u mužov.
Žľaza produkuje dva hormóny, tyroxín a trijódtyronín. Telo potrebuje jód na produkciu týchto hormónov.
Pozrime sa, ako liečiť štítnu žľazu cibuľou zvonka!
Pred spaním rozrežte fialovú alebo červenú cibuľu na polovicu a dôkladne potrite vnútornou stranou. Môžete ju aplikovať aj tak, že vyžmýkate šťavu z cibule a namočíte ju do gázy, ktorú priložíte na krk na 30 minút.
Leave a Reply