Detoxikuje telo a lieči obličkové kamene. Tu sú 3 recepty z čiernej reďkovky!

Čierne reďkovky síce nie sú krásne a na prvý pohľad môžu pôsobiť až nechutne, ale majú veľmi zvláštnu chuť a liečivé vlastnosti, ktoré obsahujú, sú skvelé na zmiernenie kašľa. Vo veľkom množstve ich nájdete na trhoch, najmä koncom jesene, ale na mnohých miestach ich predávajú aj teraz.

Nestojí veľa, takže sa ich oplatí zaobstarať si niekoľko, pretože okrem toho, že nastrúhané šaláty sú veľmi chutné, sú aj zdravé a pomáhajú v boji proti chorobám.

  • 1.Vďaka svojim účinným látkam je čierna reďkovka dobrým priateľom pečene, pretože pomáha zbavovať telo toxínov a odpadových látok.

Má tiež pozitívny vplyv na žlčový systém, čím uľahčuje trávenie. Čierna reďkovka tiež zvyšuje chuť do jedla, takže ak nemáte chuť na jedlo, zjedzte čiernu reďkovku. Vďaka vysokému obsahu vlákniny zlepšuje činnosť čriev, takže ľudia trpiaci zápchou môžu vyskúšať aj čiernu reďkovku.

  • 2. Zabraňuje vzniku obličkových kameňov

Ak budete pravidelne jesť čiernu reďkovku, urobíte veľa pre to, aby ste zabránili tvorbe pieskových častíc v obličkách, ktoré môžu skameneť a spôsobiť veľa ťažkostí. Čierna reďkovka zmiešaná s medom môže pomôcť odstrániť obličkové kamene, ale môže byť doplnená aj šťavou z uhoriek alebo kapusty. Šťava z čiernej reďkovky pomáha aj unaveným tínedžerom a mladým ľuďom, najmä pred skúškami.

 Tri recepty ako liek z čiernej reďkovky

  • Čierna reďkovka s medom: účinnejšia ako akýkoľvek liek proti kašľu alebo sirup. Ošúpte čiernu reďkovku, prekrojte ju na polovicu a nakrájajte na tenké plátky. Dajte ho do misky a pokvapkajte ju veľkým množstvom medu. Nechajte 24 hodín odstáť a potom užívajte každý deň 3x denne po lyžičke, čo je skvelý liek na zmiernenie nepríjemného kašľa, ale aj skvelý liek pre deti s problémami s rastom.
  • Šťava z reďkovky: Vyžmýkajte mrkvu, zeler a petržlen, zmiešajte ich šťavu so šťavou z reďkovky a každý deň vypite niekoľko pohárov tohto zdravého nápoja. Je vhodná pre ľudí, ktorí trpia astmou, alergiami alebo majú žlčové kamene.
  • Surová čierna reďkovka: Reďkovku ošúpeme, nakrájame na tenké plátky, mierne osolíme a necháme 10-20 minút odstáť, aby pustila trochu šťavy.Pridajte olivový olej a niekoľko kvapiek jablčného octu. Veľmi zdravé a chutné občerstvenie.
Ak sa Vám článok páčil, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*