Dokonalá kombinácia a senzačná chuť slivkovo-pudingového koláča: Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla!

Ingrediencie:
  • 30 dkg pšeničnej polohr. múky
  • štipka soli
  • 5 dkg cukru
  • 20 dkg studeného masla
  • 1 vajce
Puding:
  • 1 vanilkový puding bez cukru (40 g)
  • 2 lyžice cukru
  • 2 šálky mlieka
Ďalej:
  • 60 sušených sliviek (odvážených bez kôstok)
  • 1 čajová lyžička škorice
  • práškový cukor na posypanie cesta

Postup:
  1. Múku preosejte cez sito, vysypte do misy, zmiešajte so soľou a cukrom. Studené maslo nakrájajte na malé kocky, pridajte k múke a prstami trite, kým nevznikne jemná mrvenička. Pridáme vajce a rýchlo vymiesime cesto.
  2. Cesto rozdeľte na 2 časti (2/3 a 1/3) a vytvorte 2 guľky. Väčšiu guľu sploštíme, zabalíme do fólie a dáme na 30 minút do chladničky. Menšiu guľôčku cesta zabaľte do potravinovej fólie a vložte do mrazničky.
  3. Pudingový prášok rozmiešajte v 1 šálke mlieka. Zvyšok mlieka s cukrom zvarte. Do vriaceho mlieka nalejte pudingovú zmes a priveďte ju do varu (za stáleho miešania chvíľu varte). Odstavte z ohňa a prikryte potravinárskou fóliou.
  4. Pripravte si obdĺžnikovú formu s rozmermi 21×25 cm. Slivky umyte, osušte, rozdeľte na polovice a odstráňte jadierka.
  5. Väčšiu časť cesta vyberte z chladničky a rozvaľkajte ho na veľkosť formy. Preneste ho do formy s papierom na pečenie, cesto prepichnite vidličkou a vložte do chladničky, kým sa rúra nezohreje. Rúru predhrejte na 180 °C. Vložte doň cesto a pečte 15 minút.
  6. Druhú (menšiu) časť cesta vyberte z mrazničky a nastrúhajte na stredne hrubom strúhadle. Nastrúhané cesto vložte do chladničky.
  7. Upečené cesto vyberieme z rúry a na horúce cesto navrstvíme puding (horúci alebo mierne vychladnutý), na puding poukladáme slivky, posypeme strúhaným cestom a vrch posypeme škoricou (cez sitko). Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte 45 minút. Vyberte a nechajte vychladnúť v plechu. Posypte práškovým cukrom a môžete podávať.
DOBRÚ CHUŤ a ak sa Vám recept páči, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi na Facebooku!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*