Dokonalý dezert s krémovou plnkou: Najlepší aký poznám!

Ingrediencie
  • 3 vajcia
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 3 lyžice oleja
  • 2 lyžice medu alebo cukru múčka
  • 2 lyžice kakaa
  • vanilkový cukor
  • prášok do pečiva ½
Krém
  • 700 ml smotany
  • 2 vanilkové pudingy
  • prípade potreby stužovač šľahačky
  • 100 g čokolády
Poleva
  • 100 g horkej čokolády
  • olej
  • troška smotany
Postup
  1. Všetky prísady na cesto zmiešame dôkladne dohromady. Korpus pečieme 10 minút na 200 stupňov. Nemá byť vysoký. Nízky korpus je v poriadku.
  2. Na krém si rozšľaháme smotanu. Uvaríme si klasickým spôsobom puding. Smotanu aj puding necháme poriadne vychladiť. Ak to považujete za potrebné, pridajte stužovač. Nasekáme si najemno čokoládu. Puding zmiešame so šľahačkou. Do krémovej zmesi primiešame nasekanú čokoládu.
  3. Vysokou vrstvou krému potrite korpus. Na polevu si rozpustite čokoládu a zmiešajte ju s kvapkou oleja a smotanou. Podľa potreby smotanu pridávajte.
  4. Polevou zalejte krém a nechajte poriadne vychladiť.
  5. Pre ozdobu môžete použiť čokoľvek. Karamel, oriešky, alebo podrvené sušienky. Záleží na vás.
Dobrú chuť!👌😋
  • Zdroj: Vareška

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*