Domáca čokoláda: Dokonalý dezert na pohostenie rodiny a priateľov.


Na prípravu budete potrebovať:
  • kakaový prášok – 100 gr;
  • mlieko – 180 ml;
  • maslo – 50 gr;
  • cukor – 50 gr.
  • oriešky podľa chuti (nepovinné, kto chce môže)

Príprava:
  • Pri výrobe domácej čokolády je dôležité používať kvalitné výrobky – prírodný kakaový prášok. Obsah tuku v masle musí byť najmenej 82,5 %. To je kľúč k dosiahnutiu chutného dezertu.
  1. Maslo nakrájajte na kocky. Dajte ho do hrnca s mliekom a postavte na oheň. Priveďte do varu, okamžite odstavte z ohňa a miešajte, aby sa maslo úplne rozpustí. Hlavnou úlohou je dosiahnuť správnu konzistenciu tekutiny. Ak je trochu hustá, môžete pridať mlieko.
  2. Do mlieka nasypte cukor a miešajte, kým sa nerozpustí. 50 g cukru na takéto množstvo mlieka je priemerné množstvo, ktoré zodpovedá veľkosti horkej čokolády. Ak máte chuť na sladké, odporúčame zvýšiť obsah cukru 1,5 až 2-násobne.
  3. Pridajte kakao a dôkladne premiešajte. Ak je konzistencia príliš viskózna, pridajte horúce mlieko. Dbajte na to, aby ste získali hustú, lesklú, hmotu, ako je hustá smotana. Môžete pridať aj oriešky ak chcete.
  4. Čokoládu nalejte do formičiek, nechajte vychladnúť a vložte na niekoľko hodín do mrazničky.
Dobrú chuť!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*