Prísady: (250 ml pohár, prísady na 12 kusov)
Kvások
- Kvasnice 50 g
- Lyžička cukru
- Lyžica hladkej múky
- 1/2 šálky vlažného mlieka
Cesto:
- Pšeničná polohrubá múka 500 g
- Maslo 100 g
- Cukor 1/2 pohára
- 1/2 pohára vlažného mlieka
- Vajcia 2 + 1 n a vymastenie buchiet pred pečením
- Štipka soli
- Marmeláda alebo džem
Príprava:
- V miske rozdrobte droždie, pridajte cukor múku a mlieko. Všetko spolu zmiešajte, prikryte utierkou a nechajte na teplom mieste vykysnúť.
- Pripravte cesto. Do misky nasypte múku, cukor a soľ. Pridáme vajcia, rozpustené a vychladnuté maslo, vykysnuté cesto. Vypracujte pružné cesto. Dajte ho do misy, prikryte utierkou a nechajte kysnúť asi 45 minút.
- Cesto vyklopte na pracovnú plochu posypanú trochou múky. Cesto rozdeľte na 12 dielov. Mierne ho rozvaľkajte, dajte lyžičku marmelády alebo džemu. Zlepte ich a vytvarujte buchty. Umiestnite ich na veľký plech vyložený papierom na pečenie. Nechajte pod pokrievkou kysnúť asi 10 minút.
- Pečte pri teplote 180 stupňov približne 20 – 25 minút.
Dobrú chuť!💗😋👌
Leave a Reply