Domáce, pomarančové sušienky máčané v čokoláde: Lepšie ste ešte nemali!

Čo je pomarančový cukor?

Je to obyčajný kryštálový cukor, ktorý bol spracovaný s pomarančovou kôrou. Ale keď to skombinujem v kuchynskom robote, dokážem z tejto kôry extrahovať najviac chuti a pridať ju do cukru.

Výroba pomarančového cukru v kuchynskom robote
  • Vložte kryštálový cukor do kuchynského robota. Pre tento recept je to 1 šálka.
  • Ostrou zúbkovanou škrabkou olúpte pomarančovú kôru z jedného pomaranča na tenké pásiky. Iba oranžovú časť. Intenzívnu pomarančovú arómu zacítite hneď, ako začnete šúpať. Poznámka: pomaranč nešúpete, len odstraňujete tenkú vonkajšiu kôru.
  • Spracovávame, kým sa pomaranč a cukor úplne nespoja, bude to trvať menej ako minútu. Cukor bude svetlooranžový, vlhký a neuveriteľne voňavý. Je pripravený na použitie.
  • Pomarančový cukor sa dobre neuchováva, preto si ho naplánujte vyrobiť podľa potreby pre recepty.
Máčanie v čokoláde pozdvihne obyčajný koláčik

Je to jedna z mojich obľúbených techník, ako premeniť lahodný koláčik na sviatočný koláčik! Môžete namáčať akýkoľvek obyčajný koláčik, či už domáci alebo nie.

Tipy na namáčanie čokolády
  1. Tabuľková čokoláda sa ľahšie topí a má lepšiu konzistenciu na namáčanie ako čokoládové lupienky.
  2. Pred roztopením nezabudnite čokoládu nasekať najemno, aby ste pomohli procesu a zabránili prehriatiu čokolády.
  3. Preneste rozpustenú čokoládu do malej hlbokej misky na namáčanie.
  4. Položte namočené sušienky na kus pergamenového papiera. Keď sú úplne vytvrdnuté, môžete ich ľahko vybrať a zjesť alebo uložiť.
  5. Ako alternatívu k namáčaniu môžete sušienky pokvapkať čokoládou.
Prečo v týchto koláčikoch nie je pomarančový džús?

Sušienky sú potraviny s nízkou vlhkosťou, čo im dodáva ich chrumkavú žuvaciu štruktúru. Ak do sušienok pridáme príliš veľa tekutiny, získajú nafúknutú, koláčovú textúru. Skutočná chuť pomaranča každopádne spočíva v kôre. To je miesto, kde sú uložené silné esenciálne oleje.

Poďme na to:
Ingrediencie pre pomarančový cukor:
  • 1 šálka kryštálového cukru
  • kôra z 1 pomaranča, ošúpaná škrabkou na zeleninu na pásiky ~ len pomarančová časť, nie horká biela dreň.
Pre sušienky:
  • 4 šálky polohrubej múky
  • 2 šálky nesoleného masla, zmäknutého
  • 1/2 ČL soli
  • 1 1/2 ČL pomarančového extraktu (voliteľné.) Môžete použiť aj vanilku.
Čokoládová poleva:

Tabuľka tmavej alebo polosladkej čokolády, nakrájanej na malé kúsky

Inštrukcie na výrobu pomarančového cukru:
  1. Pridajte cukor a kôru do misky kuchynského robota a pulzujte/spracúvajte, kým sa nespojí.
  2. Kôra by mala byť jemne mletá a cukor bude vlhký a svetlooranžový.

Postup:
  • K pomarančovému cukru pridáme múku, maslo, soľ a extrakt. Miešajtete, aby sa všetko spojilo, potom spustite stroj, kým sa cesto nespojí do rozstrapkaného zhluku. Malo by to trvať menej ako minútu.
  • Cesto vyklopte a rukami premiešajte, aby nezostali žiadne drobivé časti. Rozdeľte na polovicu a vytvorte 2 valce cesta, každý asi 30cm dlhý. Zabaľte do celofánu a nechajte vychladnúť, kým nebude pevný, asi 2 hodiny.
  • Predhrejte rúru na 180 stupňov C. Plechy vystelieme papierom na pečenie.
  • Nakrájajte valčeky cesta na plátky a položte ich, 5cm od seba, na plechy. Pečieme sušienky 10-12 minút, kým nebudú zlaté len na okrajoch, ale stále budú bledé na vrchu. Dlhšie pečenie bude mať za následok chrumkavejšie sušienky, zatiaľ čo kratší čas pečenia prinesie mäkšie sušienky.

  • Pred namáčaním nechajte sušienky úplne vychladnúť na mriežke.
  • Čokoládu roztopte v dvojitom hrnci alebo v mikrovlnnej rúre, počínajúc jednou minútou, potom v 15-sekundových dávkach a medzitým dobre premiešajte.
  • Každý koláčik namočte do polovice v čokoláde a potom položte na pergamenový papier, aby stuhol. Ak chcete, posypte ešte pomarančovou kôrou.

Prajeme príjemné pečenie a dobrú chuť👌👩‍🍳😋

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*