Drobivá, čokoládová kocka: Tomu hovorím nebeský koláčik! 

Ingrediencie:
  • 20 dkg tmavej čokolády
  • 3 vajcia
  • 35 dkg polohr. múky
  • 20 dkg cukru
  • 15 dkg masla
  • 3 dl mlieka
  • 3 dl šľahačkovej smotany
  • 1 lyžička prášku do pečiva
Poleva:
  • 15 dkg tmavej čokolády
  • 1 dl šľahačkovej smotany
  • 1 lyžička masla

Príprava:
  1. Maslo vymiešame s cukrom do peny, potom nad parou rozpustíme čokoládu. Keď vychladne na vlažné, zmiešame ho s vyšľahaným maslom a pridáme vajcia. Pomaly pridávame mlieko, smotanu, múku a prášok do pečiva. Miešame do krémova, potom vylejeme do vymastenej zapekacej misy. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 40-50 minút.
  2. Čokoládu rozpustíme nad parou a vymiešame s maslom a smotanou do hladka, potom ňou prikryjeme vrch torty. Nechajte polevu stuhnúť a môžete koláč krájať.
Prajeme dobrú chuť :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*