![](https://babickinerady.sk/wp-content/uploads/2022/10/Negresa-6.jpg)
Ingrediencie:
- 20 dkg tmavej čokolády
- 3 vajcia
- 35 dkg polohr. múky
- 20 dkg cukru
- 15 dkg masla
- 3 dl mlieka
- 3 dl šľahačkovej smotany
- 1 lyžička prášku do pečiva
Poleva:
- 15 dkg tmavej čokolády
- 1 dl šľahačkovej smotany
- 1 lyžička masla
Príprava:
- Maslo vymiešame s cukrom do peny, potom nad parou rozpustíme čokoládu. Keď vychladne na vlažné, zmiešame ho s vyšľahaným maslom a pridáme vajcia. Pomaly pridávame mlieko, smotanu, múku a prášok do pečiva. Miešame do krémova, potom vylejeme do vymastenej zapekacej misy. Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 40-50 minút.
- Čokoládu rozpustíme nad parou a vymiešame s maslom a smotanou do hladka, potom ňou prikryjeme vrch torty. Nechajte polevu stuhnúť a môžete koláč krájať.
Prajeme dobrú chuť :).
Leave a Reply