Fantastická krémová torta: Chutný a jednoduchý recept, nielen pastva pre žalúdok, ale aj oči!

Úžasný nadýchaný krémový dezert podľa legendárneho receptu mojej babičky. Výnimočne jemný dezert, ktorý sa vám rozplynie v ústach, jeden kúsok sa vám rozhodne bude stačiť.

Potrebujeme:

  • 2 vajcia
  • 100 g cukru
  • 50 ml rastlinného oleja
  • 50 ml mlieka
  • 150 g múky
  • 8 g prášku do pečiva
  • nastrúhaná citrónová kôra

Na krém:

  • 400 ml mlieka
  • 1 žĺtok
  • 70 g cukru
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • 1 PL múky
  • citrónovú kôru
  • 20 g masla

Na ozdobenie:

  • sušené mandle
  • práškový cukor

Postup:

  1. Do väčšej misy pridáme vajcia, cukor. Spolu mixérom šľaháme 3-4 minúty. Ďalej pridávame olej a mlieko. Do misky preosejeme múku s práškom do pečiva, nastrúhame citrónovú kôru. Všetko spolu šľaháme, kým nevznikne riedke cesto.
  2. Tortovú formu dôkladne potrieme olejom, nanesieme trochu múky a nalejeme cesto. Formu s cestom vložíme do predhriatej rúry na 30 minút pri teplote 180 °C.
  3. Do hrnca pridáme mlieko, žĺtok, cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, múku. Všetko spolu rozšľaháme metlou. Zmes dáme variť a miešame, kým nezhustne na krém, potom pridáme maslo a zmiešame, kým neroztopí.
  4. Upečené cesto vyberieme z formy, nanesieme naň krém pomocou cukrárskeho vrecka (prípadne mikroténového vrecka). Rozotrieme po celej ploche.
  5. Na vrch krému nasypeme nasekané mandle, práškový cukor a môžeme servírovať.

Dobrú chuť! Zdieľajte recept aj so svojimi priateľmi.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*