Fantastický a hlavne jednoduchý koláč s banánmi a luxusným krémom. Netreba nič variť ani piecť!

Potrebujeme:
  • 350 g bieleho jogurtu
  • 350 g mascarpone
  • 100 g práškového cukru
  • 50 g nasekanej čokolády alebo čokoládových lupienkov
  • 10 g instantnej želatíny – nevážil som to, dal som 2 čajové lyžičky
  • 16-18 dlhých piškótov
  • 100 ml mlieka + 30 ml
  • 30 ml likéru Latte Macchiato – voliteľné, pokiaľ ho nemáte, nedávajte a môžete pridať trochu kávy, vanilky…
  • 2 zrelé banány

Postup:
  1. Želatínu nasypte do kovovej misky a zalejte 50 ml studenej vody. Mascarpone zmiešajte s práškovým cukrom, kým nebude hladké a pevné. Zľahka vmiešajte jogurt a čokoládu.
  2. Napučanú želatínu zmiešajte s 30 ml mlieka a vo vodnom kúpeli, alebo mikrovlnke rozpustite (nevarte). Želatína sa následne nechá vychladiť na izbovú teplotu a vloží sa do jogurtového krému. Pripravte obdĺžnikový podnos s rozmermi 24 cm / 14 cm a vložte do nej potravinovú fóliu.
  3. Uložte vrstvu piškótov namočených do mlieka (100 ml) zmiešaného s likérom alebo kávou. Nepoužívajte sladký sirup, piškóty sú dosť sladké. Dajte na piškóty pár polievkových lyžíc krému a rovnomerne rozotrite.
  4. Uložte kúsky banánov do stredu a zalejeme zvyškom krému. Znovu uložte na krém vrstvu máčaných piškótov, potom prikryte fóliou a nechajte vychladnúť 3-4 hodiny alebo najlepšie cez noc.
Prajeme vám dobrú chuť! 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*