Fantastický recept na fazuľovú polievku, ktorú ma naučila moja stará mama. Vyskúšajte ho aj vy!

Postup:
1. Samozrejme si namočíme fazuľu cez noc do predvarenej a vychladenej vody.
2. Fazuľa počas noci zmäkne a samozrejme sa zbavuje aj látok, ktoré ľuďom spôsobujú nafukovanie.
3. Opláchneme ju a varíme približne hodinu až kým nezmäkne.

4. Medzitým si očistíme zemiaky a nakrájame si ich. Taktiež si očistíme mrkvu a cibuľu, ktorú nakrájame na kocky – nadrobno.
5. Opláchneme ryžu. Do vriacej vody pridáme fazuľu, zemiaky, už opláchnutú ryžu, polovicu mrkvy a cibule.
6. Varíme približne 20 minút. Behom tohto tovaru na panvici orestujeme dozlata druhú polovicu mrkvy a cibule.

7. K mrkve a cibuli pridáme múku a miešame ešte približne jednu minútu.
8. Zmes pridáme do polievky a dochutíme soľou, čiernym korením podľa chuti a varíme približne 7 minút.
9. Nakoniec pridáme najemno nakrájanú petržlenovú vňať.
10. V tomto momente je polievka hotová a pokiaľ chceme a oživiť ju aj pre pánov pridáme k nej klobásku, alebo budeme mäso.

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*