Zloženie:
- 1 chrbtica králika s tukom
- 200 g gaštanov, vyškrabaných
- pár koliesok póru
- niekoľko zelených zelerov alebo zelerových stoniek
- tymián
- celé korenie
- 100 g slaniny
- soľ, korenie
Príprava:
- Z králika odrežte chrbtovú kosť, tuk nechajte. Obe kotlety v strede narežte smerom von od kosti, ale okraje nechajte neporušené. Je to potrebné preto, aby sa po uvarení dali ľahko nakrájať, ale aby kostná chrbtica držala pohromade.
- Gaštany upečiem v rúre, prekrojím ich na polovicu a vyškrabem vnútro. Pridajte nakrájaný stonkový zeler, čerstvý tymián, celé korenie, 2 plátky masla, soľ a korenie podľa chuti. Túto hmotu navrstvíme na chrbtovú kosť, preložíme tuk cez plnku a pripneme špajdlami na mäso. Aj vonkajšiu stranu osolím a obalím slaninou.
- Umiestnite to do malej zapekacej misy a pečte pri 200 °C približne 50 minút. Vyberte z misky a nechajte vychladnúť. Medzitým privediem vytvorený vývar do varu. Pri podávaní plnené mäso v strede rozrežem, z celku odstránim kosť a nakrájam ho na plátky. Podávajte na stôl poliate omáčkou.
DOBRÚ CHUŤ!
Leave a Reply