Ľahký, nadýchaný a stabilný tortový krém vyrobíte len v dvoch krokoch. Toto je absolútna klasika medzi klasikou. Stačí siahnuť po ingrediencii, ktorú milujú mnohí.
Tento brilantný krém je stabilný, dá sa krájať a zároveň si zachováva nadýchanú ľahkú konzistenciu. Je mimoriadne krémový a osviežujúci a je skvelým základom na vytváranie krémov v rôznych príchutiach.
Vďaka jednej ingrediencii získate jemný tortový krém. Hovorím konkrétnejšie o syre mascarpone. Syr mascarpone, podobne ako šľahačka, sa spája s akoukoľvek príchuťou. Bez obáv si teda na základe tejto kombinácie vytvoríte jemné krémy aj tie s trochu výraznejšou chuťou.
Ako pripraviť tento ľahký krém?
Ingrediencie:
- 500 g vychladeného syra mascarpone,
- 500 ml vychladenej smotany na šľahanie 30%,
- 40 g práškového cukru,
- 1 vanilkový struk.
Príprava:
- Zmiešajte smotanu a syr vo veľkej miske. Pridáme dužinu z jedného vanilkového struku a práškový cukor preosiaty cez sitko.
Všetko zmiešame mixérom. Začnite s najnižšími otáčkami a pomaly zvyšujte rýchlosť. - Krém bude hotový, keď sa všetky ingrediencie spoja a jeho konzistencia bude pripomínať veľmi dobre vyšľahanú šľahačku.
Leave a Reply