Gurmánsky, čokoládový koláč: Nebeský koláč s ľahkým krémom!

  • Tento špeciálny koláč by ste mali vyskúšať, je rýchly na prípravu a veľmi chutný.

Zloženie na cesto:
  • 20 dkg polohr. múky
  • 10 dkg práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 5 dkg masla
  • 2 vajcia
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany
Na krém:
  • 3,5 dl smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový struk vnútri
  • 12 dkg kvalitnej čokolády
  • 1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku
  • 8 dkg práškového cukru
  • 3 žĺtky

Príprava:
  1. Vajíčka vyšľahajte s cukrom do peny, potom pridajte ostatné prísady a vymiešajte ich kuchynským robotom, nalejte do vymastenej formy a pečte pri 180 stupňoch 35 minút.
  2. Medzitým pripravte krém. Žĺtky vyšľahajte s cukrom, čokoládu najemno nasekajte a pridajte. Vmiešajte kakaový prášok a vanilku, potom pridajte smotanu. Miešajte nad parou, kým nezhustne a potom vychladne. Keď cesto vychladne, potrite ho krémom a nechajte chvíľu v chladničke.
  3. Cesto môžete aj rozrezať na polovicu a krém dať medzi pláty. Záleži na tom, ako sa Vám to viac páči a vyhovuje.
Dobrú chuť a príjemné pečenie!

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*