
- Tento špeciálny koláč by ste mali vyskúšať, je rýchly na prípravu a veľmi chutný.

Zloženie na cesto:
- 20 dkg polohr. múky
- 10 dkg práškového cukru
- 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva
- 5 dkg masla
- 2 vajcia
- 1 polievková lyžica kyslej smotany
Na krém:
- 3,5 dl smotany na šľahanie
- 1 vanilkový struk vnútri
- 12 dkg kvalitnej čokolády
- 1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku
- 8 dkg práškového cukru
- 3 žĺtky
Príprava:
- Vajíčka vyšľahajte s cukrom do peny, potom pridajte ostatné prísady a vymiešajte ich kuchynským robotom, nalejte do vymastenej formy a pečte pri 180 stupňoch 35 minút.
- Medzitým pripravte krém. Žĺtky vyšľahajte s cukrom, čokoládu najemno nasekajte a pridajte. Vmiešajte kakaový prášok a vanilku, potom pridajte smotanu. Miešajte nad parou, kým nezhustne a potom vychladne. Keď cesto vychladne, potrite ho krémom a nechajte chvíľu v chladničke.
- Cesto môžete aj rozrezať na polovicu a krém dať medzi pláty. Záleži na tom, ako sa Vám to viac páči a vyhovuje.
Dobrú chuť a príjemné pečenie!
Leave a Reply