Gurmánsky, čokoládový koláč: Nebeský koláč s ľahkým krémom!

  • Tento špeciálny koláč by ste mali vyskúšať, je rýchly na prípravu a veľmi chutný.

Zloženie na cesto:
  • 20 dkg polohr. múky
  • 10 dkg práškového cukru
  • 2 polievkové lyžice nesladeného kakaového prášku
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 5 dkg masla
  • 2 vajcia
  • 1 polievková lyžica kyslej smotany
Na krém:
  • 3,5 dl smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový struk vnútri
  • 12 dkg kvalitnej čokolády
  • 1 polievková lyžica nesladeného kakaového prášku
  • 8 dkg práškového cukru
  • 3 žĺtky

Príprava:
  1. Vajíčka vyšľahajte s cukrom do peny, potom pridajte ostatné prísady a vymiešajte ich kuchynským robotom, nalejte do vymastenej formy a pečte pri 180 stupňoch 35 minút.
  2. Medzitým pripravte krém. Žĺtky vyšľahajte s cukrom, čokoládu najemno nasekajte a pridajte. Vmiešajte kakaový prášok a vanilku, potom pridajte smotanu. Miešajte nad parou, kým nezhustne a potom vychladne. Keď cesto vychladne, potrite ho krémom a nechajte chvíľu v chladničke.
  3. Cesto môžete aj rozrezať na polovicu a krém dať medzi pláty. Záleži na tom, ako sa Vám to viac páči a vyhovuje.
Dobrú chuť a príjemné pečenie!

Written By
More from redakcia
Prečo pri zmene počasia bolia kĺby? Tu je odpoveď…
Máte pocit, že vás pri zmene počasia bolia kosti? Tri štúdie potvrdzujú,...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *