Ingrediencie:
- 20 dkg masla
- 50 dkg polohr.múky
- štipka soli
- 20 dkg cukru
- 1 vajce
- 2 polievkové lyžice kyslej smotany
- 1 vrecko prášku do pečiva
Na náplň:
- 4 polievkové lyžice krupice
- 6 veľkých jabĺk
- 1,2 litra mlieka
- 3 vrecká vanilkového pudingového prášku
- 9 lyžíc cukru
Príprava:
- Múku rozdrobíme s tukom, pridáme ostatné suroviny a vymiesime cesto. Ak je príliš tuhé, pridáme ešte trochu kyslej smotany, ale dávame pozor, aby nezmäklo. Keď je hotové, zabaľte ho do fólie a vložte na hodinu do chladničky.
- Cesto rozdelíme na dve časti, jednu vyvaľkáme a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. (Pri vyvaľkaní buďte opatrní, lebo cesto sa ľahko trhá.) Cesto posypte krupicou, potom nakrájajte ošúpané jablká a poukladajte ich na vrch.
- Pudingový prášok, cukor a mlieko dáme do misky a varíme ako obvykle, pričom ho ešte teplé lyžicou nanášame na jablkovú vrstvu. Druhú polovicu cesta rozvaľkáme a nakrájame na dlhé kúsky, ktoré potom položíme do mriežky na vrch pudingovej vrstvy.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 35 minút. Necháme trochu vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a nakrájame.
Leave a Reply