Jablkové rezy s vanilkovým pudingom: Šialene dobré!

Ingrediencie:
  • 20 dkg masla
  • 50 dkg polohr.múky
  • štipka soli
  • 20 dkg cukru
  • 1 vajce
  • 2 polievkové lyžice kyslej smotany
  • 1 vrecko prášku do pečiva
Na náplň:
  • 4 polievkové lyžice krupice
  • 6 veľkých jabĺk
  • 1,2 litra mlieka
  • 3 vrecká vanilkového pudingového prášku
  • 9 lyžíc cukru
Príprava:
  1. Múku rozdrobíme s tukom, pridáme ostatné suroviny a vymiesime cesto. Ak je príliš tuhé, pridáme ešte trochu kyslej smotany, ale dávame pozor, aby nezmäklo. Keď je hotové, zabaľte ho do fólie a vložte na hodinu do chladničky.
  2. Cesto rozdelíme na dve časti, jednu vyvaľkáme a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. (Pri vyvaľkaní buďte opatrní, lebo cesto sa ľahko trhá.) Cesto posypte krupicou, potom nakrájajte ošúpané jablká a poukladajte ich na vrch.
  3. Pudingový prášok, cukor a mlieko dáme do misky a varíme ako obvykle, pričom ho ešte teplé lyžicou nanášame na jablkovú vrstvu. Druhú polovicu cesta rozvaľkáme a nakrájame na dlhé kúsky, ktoré potom položíme do mriežky na vrch pudingovej vrstvy.
  4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 35 minút. Necháme trochu vychladnúť, posypeme práškovým cukrom a nakrájame.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám recept páči, nezabudnite ho zdieľať aj s ostatnými :).

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*