JABLKOVÝ KOLÁČ S ORIEŠKAMI: Recept, ktorý vyšiel na výbornú!

INGREDIENCIE:
Cesto:
  • 1,5 šálky pšeničnej múky
  • 200 g masla
  • 0,5 šálky cukru
  • 3 žĺtky
  • 1 polievková lyžica smotany 12% / 18%
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • + 3/4 šálky vlašských orechov
  • 1,5 kg jabĺk (cca 1 kg po ošúpaní)
  • 2 polievkové lyžice korenia na jablkový koláč
  • 0,5 šálky cukru
Vrch:
  • 3 bielky
  • 0,5 šálky cukru

Postup:

1. Všetky suroviny na cesto dáme do misy a vymiesime hladké jednotné cesto.

2. Spodok formy vyložte papierom na pečenie a potom ho dôkladne prikryte cestom.

3. Ošúpané jablká dáme do veľkého hrnca, do jablkového koláča pridáme cukor a korenie, celé to povaríme na miernom ohni, kým ovocie nezmäkne.

4. Z bielkov s cukrom vyšľaháme tuhý sneh.

5. Na krehké cesto rovnomerne nasypte orechy a potom poukladajte jablká.

6. Navrch dáme sneh z bielkov a vložíme do rúry predhriatej na 175 °C na cca 40 minút.

DOBRÚ CHUŤ 🙂

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*