INGREDIENCIE:
Cesto:
- 1,5 šálky pšeničnej múky
- 200 g masla
- 0,5 šálky cukru
- 3 žĺtky
- 1 polievková lyžica smotany 12% / 18%
- 1 lyžička prášku do pečiva
- + 3/4 šálky vlašských orechov
- 1,5 kg jabĺk (cca 1 kg po ošúpaní)
- 2 polievkové lyžice korenia na jablkový koláč
- 0,5 šálky cukru
Vrch:
- 3 bielky
- 0,5 šálky cukru
Postup:
1. Všetky suroviny na cesto dáme do misy a vymiesime hladké jednotné cesto.
2. Spodok formy vyložte papierom na pečenie a potom ho dôkladne prikryte cestom.
3. Ošúpané jablká dáme do veľkého hrnca, do jablkového koláča pridáme cukor a korenie, celé to povaríme na miernom ohni, kým ovocie nezmäkne.
4. Z bielkov s cukrom vyšľaháme tuhý sneh.
5. Na krehké cesto rovnomerne nasypte orechy a potom poukladajte jablká.
6. Navrch dáme sneh z bielkov a vložíme do rúry predhriatej na 175 °C na cca 40 minút.
DOBRÚ CHUŤ 🙂
Leave a Reply