Jablkový koláč s pudingom a mrveničkou: Neodolateľná chuť! Ako od babičky!

Ingrediencie na okrúhly tvar 26 cm:
Krehké cesto:
  • 150 g pšeničnej múky
  • 130 g masla
  • 2,5 lyžice cukru
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 žĺtok
  • Suroviny vymiesime na cesto a poukladáme na dno formy. Pečieme 10-12 minút pri 180 stupňoch.
Puding:
  • 500 ml mlieka
  • 40 g cukru
  • 1 puding (40 g).
  • Uvaríme tak, ako je uvedené na obale, necháme mierne vychladnúť. 1-2 krát premiešajte.
Jablková plnka:
  • 1 kg jabĺk
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • 1/2 lyžičky škorice
  • asi 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu
  • Jablká nakrájame na kocky, opražíme s cukrom do mäkka, pridáme škoricu a škrob, premiešame a mierne vychladíme.
Mrvenička:
  • 120 g múky
  • 80 g masla
  • 60 g cukru
  • Všetko premiešame, vymiesime na jednotné cesto a dáme do chladničky stuhnúť

Postup:

Prajeme príjemné pečenie a dobrú chuť! 👌😋👩‍🍳.  Ak Vás tento recept zaujal a páči sa Vám, zdieľajte ho aj so svojimi priateľmi. Ďakujeme.

Written By
More from redakcia
Kakaový koláč s ríbezľami a lahodnou pusinkou: MŇAM, pochutnáte si!
INGREDIENCIE: Plech 24×24 cm Cesto: 1 a 3/4 hrnčeka polohrubej múky 1/4...
Read More
Leave a comment

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *