Prísady:
- 2 balíčky vanilkového pudingu
- 1 šálka cukru
- 4 vajcia
- 1 kocka masla
- 1 šálka polohr. múky
- 1 šálka zemiakovej múky
- 3 šálky 3,2% mlieka
- 1 kg jabĺk alebo podľa potreby
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva
Postup:
- Maslo, cukor a vajcia vymiešajte do peny.
- Do zmesi pridajte polohr. a zemiakovú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vyšľahajte cesto.
- Uvarte 2 pudingy v 3 šálkach mlieka, pridajte lyžičku masla (do mlieka) a 1 lyžicu cukru (do pudingového prášku).
- Vymastite plech a vyložte ho papierom na pečenie.
- Vylejte 1/2 koláčového cesta, na vrch dajte jablkovú penu alebo nakrájané jablká.
- Na to nalejte puding. Navrch dajte druhú polovicu koláčového cesta. Pečte pri teplote 180 °C približne 1 hodinu.
- Vychladnutý koláč posypeme práškovým cukrom.
Prajeme dobrú chuť a ak sa Vám tento recept tiež páči, zdieľajte ho aj s ostatnými na Facebooku.
Leave a Reply