Jablkový koláč z jarmoku! Lahodný a jemný ako pena

Postup:

Cesto: zmiešajte múku s cukrom, prášok do pečiva, pridajte žĺtky, maslo a vypracujte cesto na koláč. Rozdeľte cesto na dve časti, jednu vložte do mrazničky asi na 30 minút až hodinu.

Plech vyložíme papierom na pečenie. Rovnomerne pokryjeme plech s cestom, ktoré nebolo v mrazničke (časť, ktorá nebola v mrazničke).

Kúsky ochutených jabĺk (ochutíme cukrom a škoricou) uložíme na cesto.

Pena: bielka s cukrom vyšľaháme na tuhú penu, pridajte kôru, premiešajte.

Zakryte jablká penou. Cestu z mrazničky nastrúhame na vrch!

Pochútnajte si, prajeme dobrú chuť!

 

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*