Je pripravená veľmi rýchlo a dá sa jesť celé dni… na hriankach, na mäkkých rolkách. S touto domácou pečeňovou paštétou je všetko vynikajúce!

Paštéta… je veľa priaznivcov tejto nátierky, no o tom, či je pre nás dobrá alebo nie, sa vedú mnohé debaty, preto sa naučte robiť domácu paštétu, ktorá bude zaručene zdravá a chut dokonalá!

INGREDIENCIE:

  • 750 g kuracej pečene
  • 1 veľká cibuľa
  • 120 g slaniny
  • 150 g húb
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 200 g masla
  • soľ
  • korenie
  • asi 0,5 dl koňaku

PRÍPRAVA:

  1. Misku potrieme maslom a poukladáme do nej pečeň. Potom pridáme očistenú cibuľu nakrájanú na štvrťky, šampiňóny prekrojíme na polovice a vložíme do panvice, slaninu nakrájame na kocky a nakoniec vložíme cesnak.
  2. Misku prikryjeme alobalom a pečieme asi 25 minút v rúre vyhriatej na 200 ˚C. Odstráňte alobal a pečte ďalších 15 minút. Trochu vychladnúť a rozdrviť zmes v mixéri. Pridajte maslo, soľ, korenie a koňak.

Podávame na toastovom chlebe a ozdobíme nakrájanou jarnou cibuľkou podľa chuti. 

Prajeme dobrú chuť !

Pridajte komentár

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*