Paštéta… je veľa priaznivcov tejto nátierky, no o tom, či je pre nás dobrá alebo nie, sa vedú mnohé debaty, preto sa naučte robiť domácu paštétu, ktorá bude zaručene zdravá a chut dokonalá!
INGREDIENCIE:
- 750 g kuracej pečene
- 1 veľká cibuľa
- 120 g slaniny
- 150 g húb
- 4 strúčiky cesnaku
- 200 g masla
- soľ
- korenie
- asi 0,5 dl koňaku
PRÍPRAVA:
- Misku potrieme maslom a poukladáme do nej pečeň. Potom pridáme očistenú cibuľu nakrájanú na štvrťky, šampiňóny prekrojíme na polovice a vložíme do panvice, slaninu nakrájame na kocky a nakoniec vložíme cesnak.
- Misku prikryjeme alobalom a pečieme asi 25 minút v rúre vyhriatej na 200 ˚C. Odstráňte alobal a pečte ďalších 15 minút. Trochu vychladnúť a rozdrviť zmes v mixéri. Pridajte maslo, soľ, korenie a koňak.
Podávame na toastovom chlebe a ozdobíme nakrájanou jarnou cibuľkou podľa chuti.
Prajeme dobrú chuť !
Leave a Reply